29 mei 2017
 

Shell Eco-marathon

Nederlands team wint Shell Eco-marathon 2017

Autozine
29 mei 2017 | Green Team Twente van de Universiteit Twente wint Shell Eco-marathon Europa door de meest efficiƫnte prestatie in hun klassement neer te zetten. Met hun energiezuinige waterstofvoertuig reed Green Team Twente 278 kilometer op 1 kubieke meter waterstof, een persoonlijk record. Omgerekend is dat te vergelijken met een rit van Amsterdam naar Praag op 1 liter brandstof. Ook team SGH van het Stedelijk Gymnasium Haarlem heeft een persoonlijk record gevestigd in hun categorie.
AutoCoach
Info

Green Team Twente heeft hun record in één rit neer weten te zetten, wat een grote prestatie is. De teams hebben vier keer de kans om het parcours te rijden, waarbij de meest efficiënte poging telt. Drie pogingen van Green Team Twente waren afgekeurd, waardoor zij met maar één geldend resultaat de gedoodverfde winnaar, een Frans team, hebben verslagen. Daarnaast wist het team ook nog de Communicatie Award te bemachtigen, een kroon op hun impactvolle communicatie rondom hun deelname aan Shell Eco-marathon, mogelijkheden van duurzame mobiliteit en de promotie van technologie onder jongeren.

Mariska Bos, bestuurder van Green Team Twente: "Je droomt ervan op het podium te staan en nu is het gelukt, we hebben de Fransen verslagen!'" Teamcaptain Vitto Bonnemayers vervolgt: "Na een intensief jaar van voorbereiding zijn we zo ontzettend trots op dit resultaat, de winst komt voor ons echt als een verrassing. Na een paar spannende momenten, hebben we het toch klaargespeeld als team. Het was een fantastisch traject waarin we veel hebben geleerd op het gebied van technische innovaties, alternatieve vormen van brandstoffen en efficiënt rijden. Als we terug zijn in Nederland hopen we met ons resultaat een hype te creëren voor de mogelijkheden van het rijden op waterstof"

Ruim 170 teams, waarvan veertien uit Nederland, gingen van 25 tot en met 28 mei met hun zelfontwikkelde superzuinige voertuigen de uitdaging aan zo efficiënt mogelijk te rijden tijdens de 32ste editie van Shell Eco-marathon Europa. Nederland was sterk vertegenwoordigd, alleen Frankrijk en Duitsland stuurden een grotere afvaardiging richting Londen. Het Deltion Eco Team uit Zwolle behaalde een elfde plek in hun klassement, Team SGH uit Haarlem scoorde met hun persoonlijke record een 21e plaats in hun categorie.

De Europese editie van Shell Eco-marathon was onderdeel van Make the Future Londen, hier konden meer dan 25.000 bezoekers gedurende vier dagen meedenken over innovatieve energieoplossingen voor de toekomst en werden interactieve virtual reality experimenten drukbezocht.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021