6 augustus 2002
 

Pioneer navigatie

veel navigatienieuws bij pioneer

Autozine
6 augustus 2002 | Pioneer lanceert haar eerste DIN navigatiesysteem ANH-P9R. De kaarten van geheel Europa zijn thans op een enkele CD-ROM geplaatst. Verder is TMC verkeersinfo beschikbaar, heeft het apparaat een zogenoemd Organic EL display, dubbele RDS tuner, 4x50 Watt Mosfet 50 versterker en aluminium afneembaar frontpaneel. Het is mogelijk om een CD te beluisteren terwijl de routebegeleiding doorgaat. Zelfs het herberekenen van een route nadat men is afgeweken, is mogelijk. De dubbele RDS tuner met TMC kan worden afgestemd op een ander station dan waar de TMC-info binnenkomt. Door omschakeling verliest men geen info. Met een rotary stick (we dachten dat dit een Sony benaming was?) draai/druk/cross toets kunnen vrijwel alle functies van het systeem worden aangestuurd. Het apparaat verwerkt naast CD's ook CD-R en CD-RW. Aan boord is 4x50 Watt, EEQ, twee RCA uitgangen, MCD & DAB controle (externe unit). Evenals bij het Pioneer DVD- navigatiesysteem worden steminstructies zowel door een Nederlandse als een Vlaamse stem vezorgd. Bediening op afstand is extra. De prijs van dit item bedraagt € 1499,-.
AutoCoach
Info

DVD-NAVIGATIE

De serie DVD-navigatiesystemen van Pioneer werden nog verder ontwikkeld. Hiervoor werd de software aanzienlijk aangepast en zo kennen we adresinvoer (rechtstreeks ingeven van de straat zonder de plaatsnaam), zes route- berekeningen met duidelijke kleurstelling, TMC meldingen en voorberekende alternatieven (visueel zichtbaar met afstands- en tijdsindicatie), visuele begeleiding, automatische voice command, ritregistratie op PC-kaart, gepersonaliseerde achtergronden, routeberekening en herberekening alsmede gecombineerde schermen met AV-functionaliteit. Verder is het mogelijk om navigatiemenu's met AV-menu's te combineren (met AVH-P6400R & VH-P6400CD) Het systeem kan zodanig worden ingesteld dat sprekeronafhankelijke spraakherkenning automatisch aanvangt bij het starten van de auto. Hierdoor kan elk adres worden ingegeven zonder een toets aan te raken. De TMC functie werd verder verbeterd. Indien een ongeluk wordt gemeld, komt dit op het scherm en tevens wordt een alternatief voorgesteld, met indicatie van extra afstand en rijtijd. De bestuurder kan zelf beslissing (ook met steminstructie) of men al dan niet deze weg wil volgen. De nieuwe schermopmaak zorgt voor duidelijker visuele instructies. Bij het berekenen van zes routes naar een identieke bestemming worden deze op het scherm in kleur weergegeven met aanduiding van afstand en rijtijd. De gebruiker kan ingeven of een route zakelijk dan wel prive wordt gereden. Alle ritgegevens kunnen naar een PC worden overgebracht via een PCMCIA slot. Via dezelfde PC- kaart kunnen extra achtergronden op het scherm worden getoond. Pioneer heeft voor een aantal voorbeelden gezorgd, maar de consument kan eveneens eigen digitale foto's gebruiken. De bijgeleverde afstandsbediening is geschikt voor bediening van Pioneer AV-apparaten. Tenslotte werd de routeberekening verder verfijnd om betere routes uit tevoeren en werd de nieuwste versie van de Navtech kaart ge=8Bmplementeerd. Gebruikers van de eerste generatie Pioneer DVD-systemen kunnen hun systeem upgraden door middel van DVD software.

BREEDBEELDSCHERMEN

De 6,5 inch breedbeeldschermen AVH-P6400CD & AVH-P6400R hebben een anti- reflexlaag, gemotoriseerd mechanisme, afneembaar front, Mosfet 50 versterker, RDS-tuner, drie uitgangen (pre-outs) met hoog voltage plus een CD-audio loopwerk in de AVH-P6400CD. Het audiodeel is voorzien van EEQ, SFEQ en high- en low pass filter. Het apparaat is verder voorzien van on screen display. Indien men deze schermen met een Pioneer navigatiesysteem combineert, wordt stembegeleiding via het normale audiokanaal gegeven waarbij de muziek kort wordt onderdrukt. Voorts kunnen een aantal functies van de P6400CD en P6400R eveneens met spraak worden aangestuurd. Ten slotte is er ruimte voor uitbreiding en zo zijn de apparaten geschikt om een DVD- speler, TV-tuner, DAB-tuner, multi-CD of een combinatie van diverse units aan te sturen. Een afstandsbediening is standaard. De PAL TV-tuner GEX- P6400TVP werd speciaal voor de AVH serie ontwikkeld. Dit apparaat heeft een cinch uitgang voor het aansturen van een achterscherm en afstandsbediening. 'Antenna diversity' draagt zorg voor de best mogelijke TV-ontvangst. Prijs bedraagt: voor de AVH-P6400R bedraagt Euro 1499,- en de VH-P6400CD kost € 1699,-.

DAKCONSOLE

Met de AVR-W6100 komt eindelijk de mogelijkheid dichterbij om lastige en schreeuwende kinderen op de achterbank zoet te houden. Plaats een aan het plafond te bevestigen draaibaar en uitklapbaar beeldscherm van 6,5 inch voor hun neus en speel een film af. Een IR zender stuurt het audiosignaal naar optionele, draadloze IR hoofdtelefoons. Het apparaat is niet alleen voorzien van afstandsbediening, maar kan tevens, door de ingebouwde binnenverlichting de oorspronkelijke binnenverlichting vervangen. Er zijn drie AV-ingangen, waarvan 1 op de console zelf. De AR600 AV remote kabel heeft een 'remote control IR signal transmitter', waardoor de weggebouwde AV-bron eveneens in de auto met de afstandsbediening kan worden aangestuurd. Er is een bronkiezer, die men zowel op scherm als afstandsbediening controleert. Een AV-uitgang maakt doorlinken naar een volgend scherm mogelijk. De console is uitgerust aansluiting voor de PAL TV-tuner GEX-6100TVP. De prijs van een dakconsole bedraagt € 1099,-.

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021