28 oktober 2004
 

Microcar

Microcar gaat per brommobiel door Afrika

Autozine
28 oktober 2004 | Begin volgend jaar zal een Microcar brommobiel vanuit Nederland een expeditie ondernemen naar Afrika. Paul van Kassel, directeur van G.M.S. & Import B.V. uit Ede, distributeur van Microcar in Nederland, Belgie en Duitsland: "Tijdens een spectaculaire Microcar Roadshow, bestaande uit een grote promotruck, organiseren wij momenteel een grote promotionele actie, waar iedere Microcar-dealer in Nederland bij betrokken is. Een van de onderdelen wordt gevormd door een rijvaardigheidsproef met de nieuwste Microcar-uitvoering, in een speciale Expeditie versie. Na de laatste Roadshow wordt een landelijke finale georganiseerd, waarvan de winnaar een expeditie met de Microcar brommobiel in Afrika zal rijden".
Info

Tijdens de Microcar Roadshow worden eigenaren van een brommobiel, ongeacht het merk, in de gelegenheid gesteld hun voertuig aan te bieden voor een gratis winter-inspectie, waarbij vitale onderdelen zoals banden, ruitenwissers, vloeistofniveaus en remmen nauwgezet zullen worden gecontroleerd. Ook organiseert Microcar workshops, met voorlichting over de verkeersregelgeving in relatie tot de brommobiel en populaire techniek van de brommobiel.

Bezoekers van de Microcar Roadshow worden in de gelegenheid gesteld hun rijvaardigheid te tonen tijdens een speciaal rijvaardigheidsparcours, dat met de opvallende Microcar MC1 in expeditie-uitvoering moet worden afgelegd. De winnaar van deze test wordt uitgenodigd deel te nemen aan de landelijke finale, waarna de algemene winnaar begin volgend jaar met partner een heuse expeditie zal rijden, met een Microcar, in Noord-Afrika. Van Kassel: "Vorig jaar reed een team uit Italie zo'n 1.500 kilometer door Tunesie en de Sahara met een Microcar en dat ging prima. Onze Nederlandse expeditie zal eveneens zwaar zijn, maar wel bijzonder interessant!"

Al 20 jaar genieten vele langdurig zieken een uiterst verdiende vakantie aan boord van het vakantieschip De Zonnebloem. De aanschafkosten werden destijds betaald uit de opbrengst van een landelijke actie, waarbij de Nederlandse bevolking het benodigde bedrag bijeenbracht. Door de Microcar Expeditie gaat een Microcar-rijder een avontuurlijke reis maken naar Afrika. En vakantie is dus iets wat niet altijd voor iedereen mogelijk is. Voor iedere deelnemer aan het vaardigheidsparcours doneert Microcar een bedrag aan De Zonnebloem ten behoeve van het nieuwe vakantieschip.

KwikFit
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021