12 augustus 2003
 

Louwman Collection

Louwman Collection breidt uit

Autozine
12 augustus 2003 | De strategie van Autotron is mede gericht op het organiseren van autogerelateerde beurzen, evenementen en congressen. In deze strategie beschikt het Autotron over 20.000 m2 overdekte accommodatie. De nieuwe opzet leidt ertoe dat de autocollectie wordt verkleind. De Louwman Collection neemt een deel van de autoverzameling van het Autotron op in haar verzameling, waaronder de Spyker-collectie. Hoewel de Louwman Collection tot eind oktober geopend is, zijn de nieuwe aanwinsten vanaf april 2004 in Raamsdonksveer te zien.
AutoCoach

Autotron en Louwman Collection zijn verheugd dat beide Spyker-collecties bijeen worden gebracht. Hiermee blijft een belangrijk deel Nederlands autohistorisch erfgoed binnen de landsgrenzen. Een en ander sluit naadloos aan op het beleid van de Louwman Collection dat gericht is op het verwerven en conserveren van Nederlandse automobielen voor het nageslacht. Met de overdracht van de Spyker automobielen beschikt de Louwman Collection over de meest complete authentieke Spyker-collectie ter wereld. Spyker was de eerste Nederlandse autofabrikant van wereldfaam en produceerde onder meer de eerste zescilinder en vierwiel-aangedreven auto ter wereld (1903). Deze auto is een van de pronkstukken.

Automobielen die de gelederen van de Louwman Collection zullen versterken lopen uiteen van een Darracq uit 1899 tot en met een Ford V8 Woody uit 1937. Andere exemplaren zijn onder meer een Panhard & Levassor (1907), een Sizaire Naudin (1909) en een Mercedes-Benz (1933) van de voormalige Keizer van Duitsland. Technologie van Nederlandse bodem is er te zien in de vorm van een opengewerkt Daf 55 chassis uit 1969. Verder zullen antieke fietsen, onderdelen van antieke werkplaatsen en oude benzinepompen aan de collectie worden toegevoegd. Heel bijzonder is ook de Thirion stoombrandspuit uit het einde van de 19e eeuw.

Het attractiepark van Autotron wordt vanaf mei 2004 uitgebreid met een strandbad en een circuit voor trapskelters. Het automuseum neemt dan een bescheidener plaats in en behoudt een aantrekkelijke collectie met herkenbare automobielen die een brede groep bezoekers zal aanspreken.

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
 

Info