30 oktober 2006
 

Autoschade

Leaserijders veroorzaken meeste schade

Autozine
30 oktober 2006 | Uit intern onderzoek van verzekeringsgroep Achmea blijkt dat leaseauto's in Nederland gemiddeld 2,5 keer zoveel schades veroorzaken als personenauto's. Deze auto's maken voor negentig procent onderdeel uit van (bedrijfs)wagenparken. Ondanks het feit dat leaseauto's jaarlijks meer kilometers rijden dan personenauto's, is het verschil in geleden schade fors te noemen.
AutoCoach
Info

De algemene top-5 van autoschades bestaat uit: aanrijdingen, ruitschade, inbraak, diefstal en stormschade. De meest voorkomende schadeoorzaak bij bedrijfswagens - waaronder leaseauto's - ontstaat op de plaats van bestemming. Het gaat hierbij niet alleen om schade aan het voertuig zelf, maar ook aan inzittenden en vracht. Autoschade bij bedrijfswagens brengt tal van bijkomende kosten met zich mee, zoals productieverlies en ziekteverzuim. Deze zijn van invloed op de bedrijfsvoering. 5% van het kortdurend verzuim heeft een directe link met autoschade, aldus Achmea.

Schadepreventieprogramma's zijn - zo blijkt in de praktijk - steeds meer van belang voor een gezonde bedrijfsvoering van de ondernemer. Preventieprogramma's zijn voor Achmea speerpunt bij de ontwikkeling van nieuwe verzekeringsproducten.

Avero Achmea biedt ondernemers in het MKB schadepreventieprogramma's aan waardoor zij getraind worden in het beheersen van de schadelast die ontstaat na een ongeval. Voor beroepschauffeurs bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan preventieworkshops om zo de veiligheid op de weg te vergroten en daarmee het aantal schades te verminderen. Deze programma's hebben tot nu toe alleen al voor Avero Achmea geleid tot een rendementsverbetering op haar verzekerde wagenparken van ruim 30%.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021