28 april 2003
 

Signat kabels

Kabels en adapters van Signat

Autozine
28 april 2003 | Wanneer een audiosysteem in een auto moet worden geinstalleerd, doemen soms aansluitproblemen op: stekkers die niet passen, storingen, ontbrekende onderdeeltje enzovoorts. Signat Connection Line wil hier een oplossing voor bieden met een programma audiokabels en accessoires. Voor elk autotype en voor elke situatie belooft Signat Connection Line een oplossing met passende kabels, connectors en adapters.
Info

Voor elk budget zijn er op maat gesneden toepassingen, van instapniveau naar professioneel naar high-end. Zo zijn er drie verschillende lijnen signaalkabel: de dubbel afgeschermde instapkabel met aangegoten RCA-pluggen, de drievoudig afgeschermde professionele kabel met gesoldeerde pluggen en de drievoudige afgeschermde symmetrische, getwiste high-end kabel. Bij elke kabelserie (met telkens 1, 3 en 5 meter lengte) behoren bijpassende Y-adapters en losse RCA-pluggen Ook wat betreft luidsprekerkabel is er keuze: OFC instapkabel, professionele verzilverde kabel en high-end getwiste kabel. Powerkabels met een speciale litze-vlechting zijn verkrijgbaar in diameters van 6 tot 35mm. Uit deze kabels zijn drie alles-in-een sets samengesteld, op basis van 6, 10 en 20mm diameter, compleet met terminals, zekering en waterdichte zekeringhouder. Daarbij zijn allerhande -altijd vergulde -terminals verkrijgbaar van Signat Connection Line, van het eenvoudigste vorkje en speakerconnectortje tot massieve ringterminals voor kabeldiktes tot 35mm. AGU glaszekeringen, Maxi en waferzekeringen zijn in veel Amperages leverbaar. Diverse vergulde accuklemmen, hoedenplank-connectors (Neutrik speakon of banaan), ontstoringsfilters, een high-power adapter, basreflexpoorten en een basbox-aansluitterminal completeren het Connection Line programma.

Een belangrijk onderdeel van het Signat Connection Line programma bestaat uit de SMK Mounting Kits. Het gaat hier om luidsprekerringen, radiopanelen, ISO-adapters, antenne-adapters, luidsprekerkabeladapters en andere universele en autospecifieke aansluit- en inbouwmaterialen. Daarmee wordt de aansluiting van een nieuwe autoradio, een set luidsprekers of een antenne alsmede de uitbreiding van een OEM (origineel aanwezig) audiosysteem eenvoudiger. Bij elk autotype kan de inbouwer voor verrassingen komen te staan, wanneer een nieuwe radio of nieuwe luidsprekers dienen te worden geinstalleerd: autofabrikanten maken immers gebruik van eigen normen wanneer het gaat om OEM audiosystemen. Zo wijken de door BMW of Ford gebruikte connectors voor de autoradio volledig af van de standaard ISO-stekkerblokken aan de after-market autoradio's zelf. En datzelfde verhaal gaat op voor de originele luidsprekeropeningen. Vaak past hierin geen standaard luidsprekerdiameter van 130 of 165mm. Afwijkend gevormde luidsprekeropeningen kunnen dan met de Signat ringen en adapters tot normale ronde openingen getransformeerd worden, zodat de standaard luidsprekers wel passen. Ook OEM antenne-aansluitingen kunnen afwijken van de standaard normen van after-market radio's. Helemaal lastig kan het worden wanneer een bestaand OEM audiosysteem uitgebreid wordt met een CD-wisselaar, extra luidsprekers of versterkers. Voor deze gevallen zijn de Signat Mounting Kits montagesets uitermate nuttige hulpmiddelen, verkrijgbaar voor vele autotypen. Het Signat Connection Line programma wordt permanent uitgebreid met adapters voor nieuwe autotypen. Bijvoorbeeld zijn er nu passende adapters voor de nieuwe Volkswagen en Audi Quadlock standaard. Ook voor Suzuki Liana, Ford Fiesta 2002, VW Polo 2002 bestaan diverse adapters.

Vermeldenswaard zijn tenslotte de mutesets, om een handsfree carkit aan te kunnen sluiten op de radio, zodat het audiosysteem stilgeschakeld wordt bij binnenkomst van een telefoongesprek. Tenslotte zijn er ook voertuigspecifieke adapters voor de stuurbediening; hiermee wordt het mogelijk om verschillende radios bijv. Kenwood, Sony en Pioneer te bedienen met de originele toetsen op het stuur.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021