18 oktober 2012
 

iVoertuig

iVoertuig app wint RDW competitie

Autozine
18 oktober 2012 | Tijdens de "Hack de overheid!" wedstrijdt in Rotterdam heeft de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) de iVoertuig app van New Nexus Mobile gekozen als meest innovatieve en marktgerichte app voor het raadplegen van voertuiggegevens gekozen. 'Een prachtige professionele iPhone app die alle feiten, trends en cijfers van het Nederlandse voertuigpark geeft. Hij heeft daarbij een fraaie interface en is bijzonder snel', aldus het juryrapport.
UnitedConsumers
Info

Op 20 september 2012 heeft RDW de voertuiggegevens van het Nederlandse voertuigpark als open data toegankelijk gemaakt. "Met Open Data Data wil de RDW de ontwikkeling van innoverende diensten stimuleren", volgens Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW. Om deze ontwikkeling kracht bij te zetten had de RDW direct een Rapid Open Data competitie uitgezet. De opdracht was om in twee weken een innovatieve en werkende toepassing te ontwikkelen waarbij de ontsloten voertuiggegevens worden gebruikt.

De in korte tijd door New Nexus Mobile uit Tynaarlo ontwikkelde iVoertuig app betreft een iPhone app, welke ook al geschikt is voor de nieuwe iPhone 5. De app is gericht op een brede doelgroep, namelijk alle in voertuigen geïnteresseerde consumenten, maar ook zeer geschikt binnen de autobranche om snel statistieken van voertuiggegevens te raadplegen.

Met de iVoertuig app heeft men inzage in alle gegevens over de Nederlandse voertuigen. Zo vindt u in iVoertuig naast het opvragen van de actuele gegevens van een specifiek voertuig d.m.v. het kenteken ook allerlei leuke en handige feiten, bijvoorbeeld hoeveel verschillende merken en typen voertuigen er rondrijden, hoeveel er eigenlijk op elektriciteit rijden en hoeveel gele Lada's er in Nederland op de weg zijn. Een onderscheidend vermogen van de app is het dynamisch zoeken, categoriseren en presenteren van de gegevens, waarbij er in grafiekvorm ook trends kunnen worden vastgesteld.

De app, compatible met iOS5 en het recente iOS6, is sinds 18 oktober 2012 gratis verkrijgbaar in de App Store. Momenteel wordt er al gewerkt aan uitbreidingen, waaronder aanvullende filters, top 10 lijsten, grafieken, iPad HD ondersteuning, Social media integratie en een Android versie.

Toyota Hilux getest door Fernando AlonsoToyota Hilux getest door Fernando Alonso
1 juni 2020
Ford Puma nu ook als VignaleFord Puma nu ook als Vignale
28 mei 2020
Kia Stonic nu ook als Sports EditionKia Stonic nu ook als Sports Edition
28 mei 2020
Fiat lanceert One-Shot docu filmFiat lanceert One-Shot docu film
27 mei 2020