20 maart 2014
 

Goodyear

Goodyear stelt nieuw luchtschip voor

Autozine
20 maart 2014 | Goodyear stelt een compleet nieuwe supermoderne versie voor van de zogenaamde Goodyear Blimp voor. Het grotere, snellere en beter wendbare luchtship bouwt verder op  de rijke geschiedenis van het bedrijf als 's werelds grootste bouwer van lucthschepen. De nieuwe blimp maakte afgelopen maandag zijn 'maiden flight', een eerste testvlucht in Ohio om volledig inzetbaar te zijn deze zomer.
Info

Het assembleren van de nieuwe blimp startte in maart 2013 in de Goodyear's Wingfoot Lake hangar in Ohio.  Een internationaal team van ingenieurs en techniekers van Goodyear en het Duitse ZLT Zeppelin Luftschiff-technik werkten nauw samen voor de bouw. De staartvin en de gondel werden gebouwd in Duitsland en verscheept naar de US voor de assemblage. Het ballonachtig lichaam van de blimp is van polyester met een coating van DuPont genaamd "Tedlar", en omhult een semi-vaste interne structuur die de nieuwe blimp onderscheidt van de vorige versie.

Het luchtschip is het eerste van een nieuwe generatie blimps die verschillend zijn in constructive, voorkomen en werking dan de huidge blimps. De nieuwe met helium-gevuld luchtship is 75m lang, dit is meer dan 15m langer dan de voorgaande blimp De gondel biedt plaatst aan 12 passagiers en biedt hen een onvergetelijke vliegervaring d.m.v. grotere panoramische ramen.

Het nieuwe luchtship heeft de laatste luchtvaartelektronica en controlesystemen aan boord. Waar de piloten van de vorige generatie blimps de bewegingen nog manueel coördineerden met systemen uit 1925,  is de nieuwe blimp volledig computergestuurd. Bovendien heeft het nieuwe luchtship een topsnelheid van 120 km/u, in vergelijking met de huidige 80 km/u.  Dit biedt de nieuwe blimp heeft een grotere actieradius en kan zo meer sport en andere topevenementen filmen.

Door de geschiedenis heeft Goodyear meer dan 300 'lichter dan lucht' voertuigen gebouwd, inclusief twee  grote luchtschepen met vaste structuur; de U.S.S. Macon en de U.S.S. Akron. Dit is het eerste luchtschip met semi-vaste structuur in de 95 jarige historiek van de Goodyear's Wingfoot Lake hangar. Het nieuwe luchtschip vervangt het vorige GZ-20-model met meer dan 45 jaar dienst.

Sinds 1925, doken de Goodyear blimps bij de meest bekeken nieuwsuitzendingen, entertainment en sportevenementen op over de hele wereld. De blimps worden eveneens op grote schaal ingezet voor het goede doel en in het kader van noodhulpoperaties.

KwikFit
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021