5 juni 2007
 

GMC Acadia

GMC Acadia leverbaar in Nederland

Autozine
5 juni 2007 | US Carcenter Pietersen, specialist op het gebied van Amerikaanse auto's, introduceert de volledig nieuwe GMC Acadia, de eerste cross-over SUV van GMC. De nieuwste GMC biedt ruim plaats aan zeven inzittenden.
Info

Fred Hoogewoning, Directeur van US Carcenter Pietersen: "De Acadia is de nieuwste aanwinst in onze Amerikanen-showroom. Deze GMC combineert de kwaliteiten van een volwaardige SUV met het rij- en gebruikscomfort van een luxe personenwagen. Door het geïntegreerde ontwerp van body en onderstel heeft de Acadia een lage instap en toch ook de ruimte van een SUV. Daarnaast biedt de Acadia het comfort- en veiligheidsniveau waar de hedendaagse auto's uit Amerika om bekend staan. De nieuwe GMC Acadia is per direct leverbaar vanaf € 69.950,-."

De GMC Acadia is een Amerikaanse SUV van de nieuwste generatie van General Motors (GM). Tot de standaard veiligheidsuitrusting behoren zes airbags en het StabiliTrak Electronic Stability Control System. Voor de aandrijving van de Acadia zorgt een 3.6-liter V6 VVT-krachtbron van GM, voorzien van variabele kleptiming. Dat is goed voor 275 pk (205 kW) en een koppel van 340 Nm. Voor de overbrenging is de Acadia uitgerust met een automatische zesversnellingsbak. De GMC SUV is leverbaar met zowel all-wheel drive als met voorwielaandrijving.

De Acadia heeft een wielbasis van 3.021 mm en een breed wielspoor van 1.709 mm voor en achter. De wielophanging is zowel voor (MacPherson-veerpoten met een stabilisatorstang en aluminium scharniergewrichten) als achter onafhankelijk. De achterwielophanging kent een H-design, met een geïsoleerd ophangsysteem, waardoor geluid en vibraties worden teruggebracht. Door dit ontwerp biedt de Acadia bovendien veel ruimte voor passagiers en bagage.

De Acadia staat op 18-inch wielen en banden, terwijl 19-inch wielen optioneel zijn. ABS is uiteraard standaard naast StabiliTrak, Traction Control (modellen met voorwielaandrijving) en een bandenspanningcontrolesysteem.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021