25 september 2007
 

Nuvi 700

Garmnin introudceert nuvi 700 serie

Autozine
25 september 2007 | Garmin introduceert haar nieuwe nüvi 700 serie autonavigatiesystemen. Garmin heeft het toestel standaard voorzien van een FM-zender, TMC verkeersinformatie weergave en een database die waarschuwt voor flitspalen.

Iedere nüvi in de 700 serie wordt standaard geleverd met een TMC FM-ontvanger voor het ontvangen van verkeersinformatie. Daardoor kunnen gebruikers files en andere opstoppingen vermijden, via een door het navigatiesysteem voorgestelde alternatieve route. Garmin maakt gebruik van gepatenteerde "Cyclops"-technologie en voorziet hiermee in flitspaalwaarschuwingen in alle navigatiesystemen in deze serie.

Met de functie voor reisvoorbereiding kan een gebruiker tot 200 bestemmingen opnemen voor een route om die vervolgens optimaal te laten sorteren. Hiermee kunnen koeriersbedrijven en andere zakelijke rijders tijd en brandstof besparen. Verder kan deze nüvi serie tot 10.000 tracklogpunten opslaan zodat een elektronisch "broodkruimelspoor" ontstaat dat laat zien welke weg de gebruiker precies heeft afgelegd. Deze tracklog kan voor meerdere doeleinden dienen, waaronder het naderhand bekijken van de afgelegde route in de PC-software Mapsource en Google Earth.

Alle Garmin nüvi 700's zijn voorzien van een ingebouwde FM-zender waarmee gebruikers draadloos hun navigatie-aanwijzingen, telefoongesprekken (met nüvi 760 en 770) en MP3-bestanden door kunnen geven aan hun autoradio voor weergave over de autospeakers.

Bluetooth is beschikbaar op de Garmin nüvi 760 en 770 voor hands-free bellen zodra ze zijn gekoppeld met compatibele mobiele telefoons. Gebruikers kunnen in de nüvi, de in hun telefoongeheugen opgeslagen telefoonnummers bellen of gebruik maken van de telefoonnummers die zijn opgeslagen in de POI-database met nuttige punten, onder andere hotels, restaurants, winkels). Zo kan eenvoudig en veilig worden getelefoneerd. De nüvi 750, 760 en 770 kunnen tekst naar spraak omzetten, zodat straatnamen en weg- en afslagnummers luid en duidelijk worden uitgesproken.

Wie onderweg even moet wachten kan de fotoalbumfunctie gebruiken om de in de nüvi opgeslagen favoriete foto's te bekijken. Daarnaast beschikken deze modellen over een "Waar ben ik?" functie, hiermee worden met een enkele schermaanraking de dichtstbijzijnde ziekenhuizen, politiebureaus, benzinestations en de huidige positie, adres en kruispunt weergegeven.

Net als alle andere breedbeeld Garmin nüvi's beschikt de nüvi 700 serie over een kleurenaanraakscherm van 10,9 cm diagonaal (480x272 pixels).

De Garmin nüvi 700 serie kent de volgende varianten:

  • De nüvi 750 met een Europese wegenkaart
  • De nüvi 760 met een Europese wegenkaart en Bluetooth
  • De nüvi 770 met een Europese en Noord Amerikaanse wegenkaart en Bluetooth

Alle varianten zijn standaard voorzien van een flitspaaldatabase, FM TMC-ontvanger en een FM-zender. De modellen in de nüvi 700 serie worden verwacht in de tweede helft van oktober 2007. De prijzen bedragen € 449,- (nüvi 750), € 499,= (nüvi 760) en € 599,- (nüvi 770) inclusief BTW.

Dutchlease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
 

Info