27 maart 2006
 

Garmin Nuvi

Garmin nuvi uitgebreid met Bluetooth en mp3

Autozine
27 maart 2006 | De Garmin navigatiesystemen nüvi 310 en nüvi 360 zijn sinds kort uitgebreid met Bluetooth draadloze technologie MP3 speler, gesproken boek speler, vertaler, reisgids, valuta omrekening, wereld klok en meer. De nüvi 310 en 360 werden op de CeBIT geïntroduceerd, Europa's bekendste show voor elektronica in Hannover.
AutoCoach
Info

De Bluetooth technologie in combinatie met de ingebouwde microfoon en luidspreker van de nüvi voorzien in handsfree bellen. Met deze voorziening kan de gebruiker een telefoonnummer kiezen via het touch screen toetsenbord. Daarnaast kunnen telefoonnummers worden opgezocht in het telefoonboek of uit de lijst met gekozen, ontvangen of gemiste oproepen. Een onbekend nummer kan worden gevonden in de gegevens bij de vele nuttige punten (POI's) in de database van de nüvi; zoals hotels, restaurants, benzinestations en attracties.

De nüvi is een draagbare GPS navigator, een handboek voor de reiziger, en een digitaal entertainment systeem in één. Het voorziet in automatisch routering met gesproken afslag-na-afslag aanwijzingen inclusief uitgesproken straatnamen. Gecombineerd met de optionele FM RDS-TMC file informatie ontvanger, voorziet de nüvi de gebruiker van actuele informatie over files als gevolg van ongelukken, wegwerkzaamheden of een andere oorzaak. Zodra oponthoud dreigt te ontstaan op de geplande route zal de nüvi automatisch beoordelen of een alternatieve route mogelijk is en zo ja, voorstellen.

Na aankomst op de bestemming zorgen de nüvi's optionele Garmin taalgids en reisgids ervoor dat de reiziger zich snel thuis voelt. De taalgids bevat vijf tweetalige woordenboeken inclusief een meertalige database met woorden en uitdrukkingen in negen talen en dialecten. De Garmin reisgids voor Europa bevat informatie afkomstig uit de bekende Marco Polo reisgidsen met informatie over duizenden restaurant tips inclusief uitleg en toeristische plekken inclusief afbeelding. Een reisgids voor de USA zal in het tweede kwartaal van 2006 beschikbaar komen.

Om de veiligheid te verhogen heeft Garmin een antidiefstal voorziening in de nüvi opgenomen. Garmin Lock maakt de nüvi onbruikbaar totdat de gebruiker zijn pincode intoetst of het apparaat naar een voorgeprogrammeerde geheime locatie brengt.

De nüvi 310 is in 9 regionaal voorgeprogrammeerde versies leverbaar. Voor de Nederlandse markt bestaat de gedetailleerde regionale voorprogrammering uit de Benelux, Frankrijk tot 200 km onder Parijs en de aan de Benelux en noord Frankrijk grenzende streek van Duitsland. De nüvi 360 affabriek is voorzien van de Europese detailkaart tot op huisnummer niveau. Alle detailcartografie komt van Navteq.

De nieuwe nüvi's worden in juni verwacht. De levering is inclusief een zuignap montagesteun, 12 volt voertuigvoedingskabel, een netlader, een PC/USB kabel, handboek en een korte referentiekaart. De Garmin Reis Gids en Garmin Taalgids worden separaat verkocht.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021