16 december 2021
 

Fastned

Fastned en Banque des Territoires werken samen

Autozine
16 december 2021 | Fastned, het Europese snellaadbedrijf, en Banque des Territoires, een investeringsdivisie van de Franse overheidsinstelling Caisse des Dépôts, kondigen een samenwerking aan om de bouw van snellaadstations langs Franse snelwegen te ondersteunen. Volgens de voorwaarden van de samenwerking zal Banque des Territoires tot 49% bijdragen aan de investeringen voor de realisatie van Fastned stations op Franse tolwegen, tot een maximum van 50 miljoen euro.
AutoCoach

Door deze samenwerking kan Fastned de missie nastreven om oplaadinfrastructuur te ontwikkelen om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen en elektrische rijders meer vrijheid te geven. Deze investeringen dragen bij aan het doel van de Franse overheid om tegen eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen uit te rusten met laadinfrastructuur. Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die tot nu toe zijn uitgeschreven voor ongeveer een derde van deze verzorgingsplaatsen. Momenteel is ongeveer 1% van de voertuigen op de weg in Frankrijk volledig elektrisch. Verwacht wordt dat dit aandeel tegen 2030 tot meer dan 10% zal stijgen, wat de groei van snelladen en de omzet van de stations aanzienlijk zal stimuleren.

In het kader van de samenwerking zal Banque des Territoires Fastned een hybride financieringsinstrument ter beschikking stellen met een terugbetalingsschema en een vergoeding die evolueren in lijn met de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen en de cashflowgeneratie van de Fastned stations.

De eerste negen stations die door deze samenwerking zullen worden gefinancierd, zijn het resultaat van de gewonnen aanbesteding van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA (Autoroutes Paris-Rhin-Rhône). Vier van deze stations zijn sinds eind november 2021 operationeel. Alle stations die in het kader van de samenwerking zullen worden gefinancierd, bevinden zich langs belangrijke verkeersaders van het Franse tolwegennet en zullen elektrische rijders rijders nog jarenlang van voldoende oplaadcapaciteit voorzien.

Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen de eerste vier Fastned-snellaadstations die in het kader van dit partnerschap worden gefinancierd, vinden op de volgende verzorgingsplaatsen: Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d'Argent (A39, Dole) en Pont Val de Saône (A39, Dole). Vijf andere stations worden in de komende weken geopend bij Jonchets Les Récompenses (A5), Jonchets La Grande Paroisse (A5), d'Archère Ouest (A6), Dracé (A6) en Saint Ambreuil (A6). Elk station begint met ten minste 4 oplaadpunten, die tot 300 kW per oplaadpunt leveren. Dit zal worden uitgebreid tot maximaal 12 oplaadpunten naarmate de vraag toeneemt.

XLLease
Citroën e-C4 Shine als Pack BusinessCitroën e-C4 Shine als Pack Business
19 januari 2022
Nieuwe Renault Trafic nu in de showroomNieuwe Renault Trafic nu in de showroom
19 januari 2022
Matte lak voor de Audi Q3 en TTMatte lak voor de Audi Q3 en TT
19 januari 2022
Porsche Taycan nu ook als Sport TurismoPorsche Taycan nu ook als Sport Turismo
19 januari 2022
 

Info