14 september 2004
 

Dension IceLink

Dension introduceert IceLink in Nederland

Autozine
14 september 2004 | De zeer populaire MP3 speler van Apple (de iPod) is vanaf nu ook direct afspeelbaar over de autoinstallatie, met behulp van de ice>Link. Ice>Link is geschikt voor iedere generatie iPod (inclusief de iPod mini). Na installatie van de ice>Link gedraagt de iPod zich alsof het een CD-wisselaar is, maar dan met een ongekende muziekcapaciteit.

De iPod kan bediend worden via het audiosysteem of de stuurwielbediening. Na een lange muzikale rit in de auto is er geen risico dat de accu van de iPod leeg is, want deze wordt tijdens het gebruik met de ice>Link direct opgeladen.

De ice>Link is aansluitbaar op de vele af-fabriek en aftermarket audiosystemen. Op dit moment worden fabrieksradio's van Audi, BMW, Citroen, Lamborghini, Mini, Peugeot, Renault, Rover, Seat, Skoda, Toyota en VW ondersteund. Van Alfa Romeo, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Smart en Subaru worden niet alle modellen ondersteund. Wie een losse radio van Sony, Alpine, Kenwood, Grundig, Becker, Blaupunkt of Sanyo heeft gekocht kan deze verbinding met de iPod ook probleemloos gebruiken. Fabrikant Dension werkt volgens eigen zeggen bovendien continu aan de uitbreiding van het aantal merken.

De iPod is aan te sluiten via een carkit of door middel van een dockkabel die bijvoorbeeld in het handschoenenkastje uitkomt.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info