24 juni 2007
 

Autofotografie

Cursus autofotografie bij FotoTypo

Autozine
24 juni 2007 | Fototypo organiseert een dag voor liefhebbers van auto's en autovormgeving die geïnspireerd en geïnformeerd willen worden om betere autofoto's te maken.
Info

In de ochtend is het theoriedeel, dat via een beamer uitgebreid geïllustreerd wordt. Dit zal o.m. ingaan op de onderwerpen:

  • Wat wil je op de foto zetten en waarom; wat wil je uitdrukken?
  • De vormgeving van een foto: welke beeldende middelen kun je gebruiken om je doel/uitdrukking te bereiken? Hieronder vallen kader, compositie, scherptediepte, standpunt, etc.
  • Hoe kan (digitale) fototechniek hiervoor ingezet worden?

Na de lunch (inbegrepen) gaan deelnemers met de opgedane ideeën en kennis zelf aan de slag. Er is gelegenheid om op fraaie locaties vrij of n.a.v. een opdracht te fotograferen. De docent beantwoordt vragen, geeft advies en begeleiding. Deelnemers kunnen na de workshop hun beste resultaat mailen voor een bespreking met daarin adviezen, bijv. voor beeldbewerking.

Docent is Huub Smits (1967), hij studeerde aan de Kunstacademie en geeft sinds 2000 vol enthousiasme cursussen en workshops op het gebied van fotografie en grafische vormgeving aan volwassenen, jongeren en kinderen, o.m. bij diverse Centra voor de Kunsten.

De cursus kost 85 euro per persoon en wordt gehouden op 9 september 2007, 17 mei 2008 en 22 juni 2008.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021