7 november 2003
 

Winterbandenhotel

Continental opent zomer- en winterbandenhotel

Autozine
7 november 2003 | De vraag naar winterbanden is stijgende. Steeds meer automobilisten kiezen voor veiligheid en rijden 's winters op winterbanden. Vaak zijn er daarbij nog 2 problemen: "Waar laat ik mijn zomerbanden in het winterseizoen en omgekeerd?" en "Wie monteert mijn winter- en zomerbanden?" Continental Banden Groep B.V. en Mega Tyre hebben hier, onder andere samen met de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Ford, BMW, Renault, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz, Peugeot en Opel, een oplossing voor gevonden: het zomer- en winterbandenhotel.
AutoCoach
Info

De zorg voor opslag en beheer van de winter/zomerset wordt weggenomen door het bandenhotel. De band/wiel combinaties worden in het magazijn van Continental Banden Groep B.V. en Mega Tyre op de juiste manier geregistreerd en opgeslagen. Hierdoor blijven de banden en wielen ook in de periode dat zij niet gebruikt worden in topconditie.

Aan het begin van het winterseizoen komt de berijder of wagenparkbeheerder naar de dealer. De dealer zorgt voor het wisselen van de band/wiel combinatie en stuurt vervolgens de gedemonteerde set naar Continental Banden Groep B.V. of Mega Tyre. Zij zorgen met het bandenhotel voor de verdere afhandeling.

Als het later weer tijd is voor de zomerset stuurt de dealer een bericht naar de berijder of wagenparkbeheerder en maakt een afspraak. Vervolgens geeft de dealer dit door aan Continental Banden Groep B.V. of Mega Tyre en zij sturen de zomerset naar de dealer, die deze monteert. De gedemonteerde winterset verblijft hierna weer in het bandenhotel. Zo kan ongeacht het seizoen zorgeloos en veilig gereden worden. De extra kosten zijn gering, omdat de zomerbanden tijdens de winter niet worden gebruikt (dus geen slijtage) en omgekeerd.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021