15 december 2001
 

AT Italia

Continental introduceert nieuw wielenmerk: AT Italia

Autozine
15 december 2001 | Deze winter presenteert Continental Banden Groep b.v. het nieuw wielenmerk AT Italia. AT Italia is ontstaan uit ATP. AT Italia combineert volgens eigen zeggen enthousiasme en innovatie samensmelt in een nieuw merk. Gecombineerd met een bedrijf als ATP, met veel ervaring op licht metalen wielen gebied, heeft AT Italia een goede kans van slagen. AT Italia introduceert vier exclusieve wielen: De Zoom, Light, Wind en Air.
AutoCoach
Info

De wielen van AT Italia worden geproduceerd volgens een speciaal gepatenteerd proces. De monoblock licht metalen wielen worden door dit unieke proces bevestigd met velgranden van roestvrij staal. De wielen worden vanaf 16 inch geproduceerd, ze zijn dus sportief in design en maat. De Zoom, Light en Wind zijn eendelige wielen. Het Air wiel is een tweedelig wiel. De kenmerken van alle wielen zijn, dat de gaten al voorgeboord zijn vanaf het volledige gietstuk. Bij de productie wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van een aluminium legering en het wiel wordt volledig liggend geproduceerd om een perfecte balans te bereiken. De kap is gemaakt van gepolijst aluminium en om het wiel zit een roestvrij stalen rand. Het Air wiel is, in tegenstelling tot de andere wielen, een tweedelig wiel. Extra kenmerk van dit wiel is het verloopstuk, dat de twee delen van het wiel aan elkaar koppelt. Het wiel wordt aan elkaar vastgezet door titanium schroeven.

De Zoom, Light en Wind zijn verkrijgbaar vanaf 16 tot 18 inch. Het tweedelige Air wiel is verkrijgbaar in de maten 18 en 19 inch. Alle wielen zijn TuV goedgekeurd. Dit betekent dat de consument er zeker van kan zijn dat een wiel uit de juiste legering is vervaardigd en voldoende sterk is geconstrueerd. De wielen zijn geschikt voor Mercedes, Volkswagen, Honda, Mitsubishi, BMW, Toyota, Seat, Mazda, Audi, Rover, Skoda en Alfa Romeo.

Naast AT Italia importeert Continental Banden Groep b.v. ook wielen van de merken BBS (het wielenmerk van de Formule 1), Cromodora, Ronal, MAK, ATP en CMS.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021