7 maart 2006
 

Bridgestone

Bridgestone ontwikkelt multi-luchtkamer band

Autozine
7 maart 2006 | Bridgestone Corporation heeft bekend gemaakt dat het bezig is met de ontwikkeling van een multi-luchtkamer band. Deze nieuwe band is voorzien van drie afzonderlijke kamers die als drukreservoir fungeren.
Info

De compleet nieuwe bandconstructie is het gevolg van uitgebreide R&D onderzoeken naar de toekomst van banden. De binnenkant van de band bestaat uit een hoofdkamer in het midden van de band en subkamers aan de beide zijkanten. De luchtdruk in de kamers kan afzonderlijk worden bepaald, waardoor het mogelijk wordt om de balans in de stijfheid tussen het loopvlak en de beide wangen zelf in te stellen. Dit garandeert een optimaal contact met het wegdek onder alle omstandigheden en daarmee een meer stabiel en comfortabel weggedrag. Bovendien kunnen de prestaties van de band op deze wijze worden aangepast aan de wensen van de gebruiker, met bijvoorbeeld meer nadruk op comfort of juist meer wendbaarheid.

Mocht de druk in een van de kamers tot nul dalen, bijvoorbeeld omdat een spijker de band is binnengedrongen, dan zal het gewicht van de auto over de twee overige kamers worden verdeeld. Zodoende kan de reis toch worden voortgezet over een vastgestelde afstand.

Bridgestone zal de multi-luchtkamer band verder doorontwikkelen om hem geschikt te maken voor praktische toepassingen.

Wittebrug
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021