10 december 2007
 

Louwman Collection

Bouw Nationaal Automobiel Museum van start gegaan in Den Haag

Autozine
10 december 2007 | Het officiƫle startsein voor de bouw van het Nationaal Automobiel Museum is maandag 10 december jl. gegeven door Wim Deetman, burgemeester van Den Haag. De handeling werd verricht onder het toeziend oog van initiatiefnemer Evert Louwman, Wethouder Bouwen en Wonen Marnix Norder en General Manager van de Louwman Collection Ronald Kooyman.
AutoCoach

In het nieuw te bouwen museum aan de Leidsestraatweg 57 (N44) in Den Haag zal de Louwman Collection definitief haar onderkomen vinden. Het gebouw, naar een ontwerp van de Amerikaanse architect Michael Graves, zal naar verwachting medio 2009 gereed zijn.

Het museumcomplex bestaat uit een in hoofdzaak rechthoekig gebouw met een in landhuisstijl opgebouwd symmetrisch front, een "inspringend" voorterrein en een grote waterpartij. Onder het museum wordt een parkeerkelder aangelegd.

Aan de landschappelijke inpassing van het museum is veel aandacht geschonken. De landschapsarchitect Lodewijk Baljon heeft een ontwerp gemaakt dat refereert aan de klassieke landgoederen die in dit gebied gelegen zijn.

De Louwman Collection toont een zo compleet mogelijk overzicht van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende modellen uit de geschiedenis van de automobiel. Zij wordt door kenners beschouwd als één van de mooiste automobielcollecties ter wereld.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info