5 april 2014
 

Gijs Bosman

Bosman helpt bij aanschaf gebruikte auto of caravan

Autozine
5 april 2014 | Kopers van een tweedehands auto, caravan of camper willen zekerheid. Kopen bij een betrouwbaar bedrijf en met garantie zijn daarbij van groot belang, maar een goede aankoopinspectie is eigenlijk nog veel belangrijker. Daarom biedt specialist Gijs Bosman zijn diensten nu aan als adviseur bij de aanschaf van een gebruikte auto, camper of caravan.
Info

Goed herstelde schade hoeft bij een auto, caravan of camper niet te leiden tot problemen. Maar als een schade in het verleden slordig is hersteld, treden op latere leeftijd onherroepelijk problemen op. Het nadeel is dat slecht gerepareerde schade, zeer door een leek, bijna niet vast te stellen is. Daar is een expert met professionele apparatuur voor nodig. Het verdient daarom de aanbeveling om bij aankoop van een occasion een inspectie te laten uitvoeren. Tijdens zo'n aankoopinspectie wordt met een speciale lakdiktemeter vastgesteld of delen van de auto ooit overgespoten zijn. Is dat het geval, dan kan een nadere inspectie uitwijzen of dit professioneel of juist slordig gebeurd is. In dat laatste geval is het advies duidelijk: laten staan en nog even verder zoeken.

Gebruikte caravans en campers zijn, met het kampeerseizoen voor de deur, extra populair. Toch kan de koper van een mooie tweedehands ook hier de fout in gaan: vocht is namelijk de grootste vijand van caravan en camper en niet zichtbaar. Een lekkage tussen de buiten- en binnenzijde van de opbouw kan leiden tot stank, schimmel en uiteindelijk rotte plekken. De enige manier om vast te stellen of een caravan of camper droog is vanbinnen, is het uitvoeren van een uitgebreide meting met een vochtindicator.

Wie in de markt is voor een gebruikte auto, caravan of camper doet er daarom  aan een expert in de hand te nemen die als makelaar fungeert en een aankoopinspectie uitvoert. Gijs Bosman (ex Bovag) is zo'n expert. Sinds kort begeleidt hij mensen uit het hele land bij het aankoopproces.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021