5 mei 2009
 

Bosal Twinny Load

Bosal biedt fietsendrager voor hybride-auto

Autozine
5 mei 2009 | De lente is weer begonnen. Tijd om er weer eens lekker met de fiets op uit te trekken. Velen nemen de fiets met de auto mee om elders een tochtje te maken. Meestal wordt de fiets dan vervoerd met een fietsendrager op de trekhaak. De eigenaar van een hybride-auto loopt dan tegen een probleem aan: deze auto's zijn niet geschikt om een caravan of aanhangwagen te trekken, veelal is er dus geen trekhaak beschikbaar. Om deze auto-eigenaren een oplossing te bieden, hebben trekhaakfabrikant Bosal en fietsendrager fabrikant Twinny Load een uniek fietsendrager systeem ontwikkeld: de Bosal Twinny Load.
Info

Het systeem bestaat uit drie elementen: een montageframe, een Twinny Load Swing CK fietsendrager met speciaal koppelstuk en een 7-polige kabelset. Het montageframe en de kabelset worden door het autobedrijf aan de auto bevestigd, zoals dat bij een normale trekhaak het geval is. Het systeem is nu klaar voor montage van de fietsdrager.

Het plaatsen van de Bosal Twinny Load-fietsendrager is daarna een kwestie van oppakken en vastklikken. De fietsendrager zit meteen op de juiste plaats. Dat is vooral te danken aan het speciale koppelstuk van de drager, dat naadloos in het montageframe past. Met de praktische hendel waarmee men de fietsendrager optilt, wordt de drager meteen vergrendeld.

De constructie van de Bosal Twinny Load is volgens de makers robuust en stabiel. Dit betekent dat ook een groot aantal elektrisch aangedreven fietsmodellen, die doorgaans veel zwaarder zijn dan normale fietsen, zonder enige moeite vervoerd kunnen worden. Uiteraard kan de moderne fietsendrager gekanteld worden: de achterklep van de auto kan open zonder dat hiervoor de fietsen van de drager gehaald moeten worden.

Bijzonder is ook de uitschuifbare lichtbalk van de fietsendrager, waarmee de verlichting van de Bosal Twinny Load aan de breedte van de auto kan worden aangepast en daarmee aan alle wettelijke eisen voldoet. Uiteraard beschikt de Bosal Twinny Load over een diefstalbeveiliging door middel van een veilig slot.

Het fietsendrager systeem van Bosal is op dit moment beschikbaar voor:

  • Honda Civic Hybrid
  • Toyota Prius
  • Citro├źn C1
  • Peugeot 107
  • Toyota Aygo
  • Ford Ka (model 2009)
KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021