12 oktober 2002
 

Autozine RSS feed

autozine opent rss autonieuws-kanaal

Autozine
12 oktober 2002 | Autozine is ooit begonnen als een initiatief van automatiseerders die meer interesse hadden in lease-auto's dan in automatiseren. Dankzij een uitgekiende interne automatisering heeft het kleine bedrijf in korte tijd een fors marktaandeel verworven. Daarbij staat het steeds uitbreiden met nieuwe technieken voorop. Het is dan ook logisch dat Autozine nu ook een dienst aanbiedt in de vorm van RSS Autonieuws.
Info

RSS is een techniek die in 1999 door Netscape is ontwikkeld om de inhoud van websites aan anderen bekend te maken. Dat kan bijvoorbeeld een lezer zijn die met behulp van een RSS-programma continue het laatste autonieuws ontvangt. Het nieuws in RSS-vorm is ook te gebruiken door andere websites die op die manier kunnen informeren over het laatste nieuws bij Autozine, zonder daarvoor zelf software te ontwikkelen. RSS is ook bruikbaar om websites te indexeren of om zelf weblogs te maken.

Recentelijk is RSS opnieuw in de aandacht gekomen omdat een aantal nieuwe leesprogramma's is uitgebracht. Hieronder is niet alleen software voor Windows, maar ook voor moderne besturingssystemen zoals Linux en MacOS X. Meer informatie over RSS en programma's om het nieuws in RSS vorm te volgen zijn onder andere te vinden op:

http://www.oreillynet.com/rss

Het Autozine-autonieuws in RSS vorm is te vinden op:

www.autozine.nl/nieuws/gratis/nieuws.rss

Dutchlease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021