16 september 2016
 

Automotive Innovation Award

Studenten uitgenodigd hun innovatie in te schrijven

Autozine
16 september 2016 | De eerste inschrijvingen voor de Automotive Innovation Award 2017, een prijs voor baanbrekende Nederlandse innovaties op automotive gebied, zijn inmiddels binnen. Nu het collegejaar weer van start is gegaan, nodigt de organisatie ook studenten uit hun innovatie in te schrijven, aangezien Nederland voorop loopt in het opleiden van toptalent in de automotive sector. Inschrijven kan tot 15 oktober 2016.
AutoCoach
Info

Nederland is een speler van formaat in de mondiale autoindustrie. Hoewel ons land geen grote, eigen autoindustrie kent, is het aantal toeleveranciers en innovatieve ondernemingen in de automotive sector groot. Bovendien bekleden Nederlandse managers, designers en ingenieurs topposities bij de grootste en invloedrijkste automotive ondernemingen over de hele wereld.

En Nederland is een kennisland met talentvolle technologie-studenten. Stichting Automotive Innovation Award wil samenwerking tussen studenten, bedrijven en overheden stimuleren om de innovatiekracht van de automotive sector in Nederland verder te vergroten en bekend te maken bij een breder publiek.

De Automotive Innovation Awards worden op 13 februari 2017 voor de tweede keer uitgereikt. De prijs voor is een initiatief van RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger. De deelnemende innovaties zijn onderverdeeld in drie categorieën: Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (deelconcepten en data) en Challenging Concepts (aanstormend). Juist in die derde categorie zijn ideëen en plannen van studenten helemaal op hun plaats.

Meedoen aan de Challenging Concepts kan bijvoorbeeld met een goed geformuleerd businessmodel zonder financiering. De Automotive Innovation Award kan dan zelfs dienen als podium om het plan bekendheid te geven. Of een springplank zijn naar interessante samenwerkingen of verdere ontwikkeling van het businessplan. Uiteraard staat de inschrijving open voor studenten uit alle studierichtingen, dus niet alleen automotivegerelateerde opleidingen.

Inschrijven voor de Automotive Innovation Award 2017, die op 13 februari feestelijk zal worden uitgereikt, kan nog tot en met 15 oktober aanstaande.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021