28 april 2003
 

ASN Parkeerhulp

ASN introduceert achteruitrijdhulp

Autozine
28 april 2003 | In auto's met weinig zicht naar achteren kan de bestuurder een hindernis in een moment van onachtzaamheid over het hoofd zien, bijvoorbeeld bij het inparkeren of achteruitrijden. Parkeerdeukjes kunnen evenwel met behulp van de ASN Alarm BAS842 eenvoudig vermeden worden. Dit systeem ondersteunt de autobestuurder bij het inparkeren en manoeuvreren met waardevolle akoestische informatie.
AutoCoach
Info

De vier sensoren van de BAS842, geintegreerd in de achterbumper, hebben een brede 'kijkhoek' en detecteren stilstaande en bewegende objecten zoals bomen, paaltjes, muren, andere autos en zelfs dieren en spelende kinderen binnen een afstand van 150 centimeter. De BAS842 schakelt zichzelf in wanneer de bestuurder de achteruitversnelling kiest. Naarmate de auto het voorwerp nadert, klinken de pieptoontjes uit de in de passagiersruimte gemonteerde buzzer sneller. Het volume hiervan is instelbaar.

De ASN Alarm BAS842 is op vrijwel alle soorten voertuigen te monteren: personenautos, stationcars, mpvs, bestelbusjes, lichte vrachtvoertuigen, campers en caravans. De montage is uit te voeren wanneer de hulp wordt ingeroepen van de speciale sjabloonboor BAS899, die zorgt voor nauwkeurig geboorde montage-openingen in de bumper, zodat de sensoren geheel vlak in de bumper komen. Het uiteindelijke resultaat is volgens ASN vrijwel identiek aan een auto die af-fabriek is voorzien van een achteruitrijbeveiliging. Voor degenen die ook aan de voorzijde van de auto prijs stellen op een elektronische parkeerhulp kunnen de sensoren van de ASN Alarm BAS842 uiteraard in de voorbumper worden gemonteerd.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021