18 augustus 2003
 

Carrera racebanen

40 jaar Carrera racebanen

Autozine
18 augustus 2003 | Toen Josef Neuhierl, woonachtig in het Duitse plaatsje F├╝rth, in 1920 begon met het vervaardigen van tinnen speelgoed, kon niemand bevroeden dat dit het begin was van een van de meest geliefde speelgoedartikelen ter wereld: de Carrera racebaan. In die tijd werden vliegtuigen en autootjes van tin gemaakt en aangedreven door een tandwielenmotortje. In 1956 werd voor het eerst gebruik gemaakt van plastic en in 1963 was de tijd er rijp voor: samen met zijn zoon introduceerde Neuhierl de eerste Carrera racebaan op een schaal van 1:32. Het bleek een doorslaand succes.
Info

De woorden Carrera en racebaan bleken spoedig onafscheidelijk. Momenteel is de merkbekendheid van Carrera ruim over de 90% en staat Carrera garant voor actie, plezier en autosport. In de jaren 70 en 80 werd de racebaan van Carrera verbeterd en uitgebreid met nieuwe en historische modellen. Zelfs de opkomst van de videospellen in de tachtiger en negentiger jaren kon het enthousiasme voor de Carrera autosport niet afremmen. In 1999 werd Carrera, dat inmiddels was verhuisd naar Nurnberg, onderdeel van de Oostenrijkse Stadlbauer Group uit Salzburg.

Met talloze productinnovaties en -ontwikkelingen heeft Carrera ervoor gezorgd dat de racebanen in een stroomversnelling terecht zijn gekomen. Licenties van partijen uit de autosportwereld en gedetailleerde replicamodellen alsmede hightech modules zorgen voor aantrekkingskracht van en aandacht voor de Carrera racebanen. Zoals bijvoorbeeld het Carrera-V.R.S. systeem, waarbij de slotracer voor het eerst de mogelijkheden van een nieuw, in samenwerking met Nintendo ontwikkeld videospel kan combineren met actie op de racebaan. Samen met Nintendo Game Boy Advance, of het nieuwe Game Boy Advance SP, en de Carrera Power Slide software, is Carrera-V.R.S. een nieuwe ontwikkeling en ervaring op spelgebied. Een ander opvallend product is het digitaal bestuurde Carrera Pro-X, waarbij maximaal vier rijders van baan kunnen wisselen en zodoende andere autos in kunnen halen. Ook kan de kortste ideale lijn worden gekozen om bochten te nemen op de tweebaans Evolution baan!

De toplicenties van Carrera, zoals die van Ferrari, Bentley, James Bond en de Mille Miglia, dragen eveneens bij aan het plezier van de rijders. Vanaf de beginner-set Carrera GO!!! in de schaal 1:43 tot de Carrera Exclusive Serie: de marktleider heeft precies de juiste reeks producten voor iedere liefhebber. En dat niet alleen in Duitsland, maar in de meeste landen van de wereld, van Nieuw Zeeland en Cyprus tot Amerika en natuurlijk ook ons land.

Dutchlease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021