2 maart 2009
Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

Vijf sterren voor Mitsubishi Lancer Sportback

Autozine
2 maart 2009 | Bij crashtests van Euro-NCAP heeft de Mitsubishi Lancer Sportback uitstekende resultaten behaald. Het veiligheidsniveau van de nieuwe Lancer Sportback werd beoordeeld met de maximale score van vijf sterren.

Op zoek naar een Mitsubishi Lancer?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.445,-

Mitsubishi Lancer

Deze score door de onafhankelijke experts van Euro-NCAP is des te opvallender omdat de Mitsubishi Lancer Sportback als een van de eerste auto's is getest volgens de nieuwe, strengere veiligheidseisen. In plaats van drie separate beoordelingen krijgt een auto nu één overall score op basis van vier cruciale punten: inzittendenveiligheid voor kinderen en voor volwassenen, voetgangersveiligheid en de standaard aanwezige veiligheidsvoorzieningen. Op alle punten wist de nieuwe Lancer Sportback te overtuigen.

Mitsubishi Lancer

Zowel bij een frontale als bij een zijdelingse aanrijding worden de passagiers in de Lancer Sportback optimaal beschermd, wat in belangrijke mate te danken is aan de robuuste veiligheidskooi rond het inzittendencompartiment. De testresultaten laten tevens zien dat de kans op een whiplash bij een aanrijding van achteren bijzonder klein is. Maximale score behaalde de Lancer ook op het gebied van veiligheid voor de allerkleinste passagiers, kinderen tot 3 jaar.

De Lancer Sportback gooide hoge ogen dankzij de complete veiligheidsuitrusting, met onder meer actieve veiligheidssystemen als Active Stability and Traction Control (ASTC), ABS met EBD en Emergency Stop signal System (ESS). Daarnaast is iedere Lancer Sportback uitgerust met zeven airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder.

Nieuwe vloermatten voor de Lancer?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Mitsubishi introduceert Lancer LimitedMitsubishi introduceert Lancer Limited
28 maart 2014
Mitsubishi Lancer nu ook als ClearTecMitsubishi Lancer nu ook als ClearTec
28 september 2010
Mitsubishi Lancer Evo nu voor 52999 euroMitsubishi Lancer Evo nu voor 52999 euro
13 juli 2010
Mitsubishi Lancer nu als CorporateMitsubishi Lancer nu als Corporate
15 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum