11 december 2006
Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi toont eerste foto Lancer Sport Sedan

Autozine
11 december 2006 | Mitsubishi lost vandaag zijn belofte in en toont de eerste foto van de compleet nieuwe Lancer sport sedan. Zoals de eerder vrijgegeven schets al liet zien, brengt de nieuwe Lancer sport sedan de lijnen van de Concept-X en Concept-Sportback naar de showroom. Beide conceptauto's werden in 2005 onthuld en gaven een hint naar de volgende generatie compacte sport sedans van Mitsubishi en naar de volgende evolutie van de designstrategie.

Op zoek naar een Mitsubishi Lancer?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.445,-

Mitsubishi Lancer

Terwijl studiemodellen (CZ2, Tarmac Spyder, Pajero Evolution etc.) en productieauto's (Colt, huidige Lancer, Grandis, nieuwe Outlander etc.) het driehoekige diamantlogo van Mitsubishi hebben bekendgemaakt als middelpunt van het front, gaan de alleen in de Verenigde Staten leverbare Eclipse en Raider een stap verder. Deze modellen tonen de eerste evolutie van het design met een grote, open grille, die geïnspireerd is door de luchtinlaat van straaljagers. De Lancer sport sedan gaat weer een stap verder: de grille van dit model is gesplitst in twee delen, waarvan het bovenste met chroom is omrand. Het Mitsubishi logo neemt de centrale plaats in op de nieuwe, kenmerkende voorzijde, die eerder geshowd werd op de Concept-X en de Concept-Sportback, met hun karakteristieke haaienneus met diepgeplaatste ogen.

Mitsubishi Lancer

De 4,57 meter lange en 1,76 meter brede Lancer sport sedan is gebaseerd op het Project Global-platform van Mitsubishi Motor Company (MMC). Dit nieuwe, flexibele platform vormt ook de basis voor de nieuwe Outlander.

De Lancer sport sedan wordt in het vierde kwartaal van 2007 in Europa geïntroduceerd; het Lancer-gamma wordt geleidelijk uitgebreid tot een complete reeks. Verdeeld in vier motorniveaus (basis, middenrange, top range en supercar niveau), zijn er vijf verschillende motoren leverbaar. Een daarvan is de van VW afkomstige 140 pk sterke 2,0-liter common-rail dieselmotor die ook al leverbaar is in de Grandis Di-D en Outlander Di-D.

Nieuwe vloermatten voor de Lancer?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Mitsubishi introduceert Lancer LimitedMitsubishi introduceert Lancer Limited
28 maart 2014
Mitsubishi Lancer nu ook als ClearTecMitsubishi Lancer nu ook als ClearTec
28 september 2010
Mitsubishi Lancer Evo nu voor 52999 euroMitsubishi Lancer Evo nu voor 52999 euro
13 juli 2010
Mitsubishi Lancer nu als CorporateMitsubishi Lancer nu als Corporate
15 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum