25 juni 2007
Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer Sports Sedan

Mitsubishi Lancer Sports Sedan debuteert in Frankfurt

Autozine
25 juni 2007 | Mitsubishi zal in Frankfurt de definitieve versie van de Lancer Sports Sedan tonen. De Lancer Sports Sedan is bedoeld voor markten in de gehele wereld en is ontworpen door de Europese designstudio van Mitsubishi Motors Europe in Trebur, nabij het Duitse Frankfurt.

Op zoek naar een Mitsubishi Lancer?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.445,-

Mitsubishi Lancer

Intern is het project bij MMC (Mitsubishi Motors Corporation) bekend onder de naam 'Project Global' (Wereldproject). De tweede generatie Outlander beschikt al over het platform. Het volgende model op basis van de nieuwe bodemplaat krijgt het Europese publiek voor het eerst te zien tijdens de IAA International Motor Show 2007 in Frankfurt.

Mitsubishi Lancer

Het, vele miljoenen vertegenwoordigende, 'Project Global' staat de komende jaren aan de basis van verschillende nieuwe Mitsubishi-modellen, waaronder de volledig nieuwe Lancer-familie. Met 'Project Global' speelt Mitsubishi Motors in op de verschillende regionale behoeftes en regelgevingen, evenals de continu veranderende trends en eisen van klanten. Het project levert economische voordelen op door de schaalgrootte als gevolg van ingebouwde flexibiliteit en de synergie in design, technische ontwikkeling en productie.

De nieuwe Lancer Sports Sedan heeft veel designkenmerken meegekregen van de in Europa ontwikkelde conceptauto's Concept-Sportback (IAA 2005) en Concept-X (Tokio 2005). De combinatie van een lage ligging, lange motorkap en korte achterkant, brede wielbasis, kenmerkende 'Jet Fighter'-grille (in Europa met een verchroomd bovenste deel) en onderscheidende, diepliggende 'ogen' geven de auto een eigen gezicht.

Vanaf eind 2007 zal de Lancer Sports Sedan (4,570 m lang x 1,760 m breed) geleidelijk in Europa worden gelanceerd. Het gaat hierbij om een complete familie, uiteenlopend van een 1,5-liter benzineversie, een 1,8-liter benzinemodel, een 2,0-liter diesel (levering afhankelijk van markt) tot aan de totaal nieuwe Lancer Evolution voor het eerst een lid van de Lancer-familie.

Mitsubishi Lancer

In 2008 krijgen de Lancer Sports Sedan en Lancer Evolution versterking van de volledig nieuwe vijfdeurs Lancer Sportback. De coupeachtige belijning gebaseerd op het spannende conceptmodel dat in 2005 onder dezelfde naam in Frankfurt werd onthuld moet met name de hatchback-liefhebbers onder de Europese kopers aantrekken.

Nieuwe vloermatten voor de Lancer?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Mitsubishi introduceert Lancer LimitedMitsubishi introduceert Lancer Limited
28 maart 2014
Mitsubishi Lancer nu ook als ClearTecMitsubishi Lancer nu ook als ClearTec
28 september 2010
Mitsubishi Lancer Evo nu voor 52999 euroMitsubishi Lancer Evo nu voor 52999 euro
13 juli 2010
Mitsubishi Lancer nu als CorporateMitsubishi Lancer nu als Corporate
15 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum