2 juni 2017

Mini Countryman

Vijf EuroNCAP sterren voor Mini Countryman

2 juni 2017 - De nieuwe MINI Countryman behaalde de maximale score van 5 sterren in de crashtest van de onafhankelijke botsproeveninstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Uit de testprocedure blijkt dat de nieuwe SUV van MINI op alle zitplaatsen en tijdens alle situaties uitstekende bescherming biedt. De testresultaten van botsproeven uitgevoerd door Euro NCAP vormen in heel Europa de standaard voor voertuigveiligheid. De testspecialisten analyseren het botsgedrag van een auto in verschillende scenario's om vast te stellen hoe stabiel het passagierscompartiment is, hoe effectief de veiligheidssystemen hun werk doen en welke krachten er uitgeoefend worden op inzittenden. Euro NCAP kijkt naast deze onderdelen ook naar actieve veiligheidssystemen en voetgangersveiligheid.

Op zoek naar een Mini Countryman?
bynco heeft er 36 vanaf € 22.995,-

Mini Countryman

Het passagierscompartiment van de nieuwe MINI Countryman biedt maximale bescherming bij een frontale of zijdelingse botsing met een auto of paal. Specialisten van Euro NCAP hebben vastgesteld dat de nieuwe MINI Countryman te allen tijde een hoog niveau van bescherming biedt tegen verwondingen, ongeacht het postuur en zitlocatie van inzittenden. Ook kinderen zitten in de nieuwe MINI Countryman bijzonder veilig. Ook de hoofdsteunen bleken zeer effectief in het beschermen van de nek en ruggengraat van inzittenden in het geval van een rear-end botsing.

Mini Countryman

De voorzijde van de nieuwe MINI Countryman is voorzien van een absorptiezone evenals een actieve motorkap voor optimale voetgangersbescherming. Bij een aanrijding met een voetganger of fietser schiet de motorkap in een fractie van een seconde een paar centimeter omhoog zodat de motorkap verder van de harde motorcomponenten af komt te staan en daardoor makkelijk kan indeuken De kans op letsel wordt door de zachtere landing aanzienlijk verlaagd.

Het voorbeeldige botsgedrag van de nieuwe MINI Countryman is het resultaat van een geïntegreerd veiligheidsconcept dat in elk model van MINI is ingebouwd. Alle componenten zijn zo ontworpen om ongelukken te voorkomen, om de passagiers zo effectief mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een botsing en om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Zeer veerkrachtige structuren en precies gedefinieerde absorptiezones dragen er zorg voor dat de krachten die bij een botsing ontstaan, selectief worden geabsorbeerd en om het passagierscompartiment heen worden geleid. De veiligheidsvoorzieningen in het interieur bieden maximale bescherming voor alle inzittenden.

Mini Countryman

Systemen als botswaarschuwing evenals een noodremassisent maken al onderdeel uit van de standaard veiligheidsuitrusting van de nieuwe MINI Countryman. Ook standaard op elke nieuwe MINI Countryman is het display dat de bandenspanning per wiel aangeeft en het noodhulpoproepsysteem met automatische locatieherkenning. Dit systeem herkent tevens de ernst van het ongeluk aan de hand van diverse parameters (krachten gemeten door G-sensor en al dan niet geactiveerde airbag) zodat de nooddiensten navenant kunnen reageren.

AutoCoach
XLLease