13 juni 2022

Mini Countryman

MINI introduceert Countryman Untamed

13 juni 2022 - Een nieuwe Untamed Edition, leverbaar vanaf juni 2022, is beschikbaar voor de MINI Countryman. Bij de Cooper S ALL4 Countryman Untamed Edition wordt dit gecombineerd met een conventionele motor (131 kW (178 pk) sterke 4- cilindermotor met MINI TwinPower Turbo). De standaard ALL4-vierwielaandrijving verdeelt het vermogen op gepaste wijze in alle weers- en wegomstandigheden.

De carrosserieafwerking in Momentum Grey metallic wordt op eigen wijze benadrukt, terwijl de robuuste ontwerpkenmerken van de MINI exterieurelementen het karakter versterken. Naast de carrosserie zijn de details in Momentum Grey onder andere te vinden bij de omlijsting van de onderste luchtinlaat, de air curtains in de voorbumper en voorschermen en op verschillende plaatsen in de achterbumper. Ook de inleg van het MINI logo op de motorkap en bagageklep is uitgevoerd in Momentum Grey metallic.

Mini Countryman

Het expressieve exterieur van de MINI Cooper Countryman Untamed Edition is voorzien van een contrasterend zwart dak, zwarte buitenspiegelkappen, zwarte dakrails en zwarte koplampbehuizing. Het Piano Black Exterior voegt daar meer zwarte elementen aan toe: de omlijsting van de grille, koplampen, achterlichten en side scuttles, de portiergrepen, de uitlaateindpijpen, de modelaanduiding en - indien onderdeel van de uitrusting - de ALL4 emblemen op de voorschermen.

De kenmerkende uitstraling wordt versterkt door vier diagonale strepen in Frozen Bluestone, onderaan de portieren. Ook de inleg van de 3D-geprintte side scuttles zijn in deze kleur uitgevoerd. Samen met de instaplijsten zijn de side scuttles ook voorzien van een patroon dat is geïnspireerd op een berglandschap, inclusief Untamed opschrift. Dit opschrift komt ook terug op de achterste zijruiten. De 18" lichtmetalen velgen in Untamed two-tone design zijn exclusief voor deze Edition.

In het interieur van de MINI Cooper Countryman Untamed Edition overheersen de natuurlijke kleuren groen en blauw. De exclusieve kleur Highland Green wordt gecombineerd met contrasterende, blauwe en groene stiksels op de MINI Yours Leather Lounge sportstoelen. Optioneel is MINI Yours Leather Lounge Carbon Black leverbaar. Het bergpatroon van de instaplijsten komt ook terug op de randen van de rugleuning en de verlichte interieurlijsten in Frozen Bluestone. Voor extra effect verschijnt in het donker het Untamed opschrift.

De accentlijsten op het dashboard zijn uitgevoerd in Frozen Blue metallic. De lijsten op de portieren zijn uitgevoerd in Arctic Silver metallic, de omlijsting van de luchtuitstroomopeningen in hoogglans zwart. Bovendien is de MINI Cooper Countryman Untamed Edition voorzien van Untamed emblemen op de stoelen en de onderste spaak van het met Nappaleer beklede sportstuurwiel. Vloermatten met een driedimensionaal landschapspatroon sluiten aan op de instaplijsten en sierlijsten. Hemelbekleding in antraciet maakt de exclusieve interieuruitrusting compleet.

Tot slot is de Untamed Edition, naast alle unieke details en de lakkleur ook uitgerust met het Premium pakket bestaande uit onder meer: Automatische transmissie, elektrisch inklapbare buitenspiegels, Comfort Access, achteruitrij camera, elektrisch verwarmde sportstoelen voor, Park Distance Control achter, automatische airconditioning en MINI Navigatiesysteem met Real Time Traffic Information. Daarnaast zorgen de standaard aanwezige connectiviteitsopties voor intelligente connectiviteit en digitale services, inclusief MINI Online, Remote Services en smartphone integratie met voorbereiding voor Apple CarPlay.