26 februari 2014
Mini Clubman

Mini Clubman

MINI toont Clubman Concept in Geneve

Autozine
26 februari 2014 | MINI toont op de komende autoshow van Genève de Clubman Concept. Dit studiemodel van de derde generatie MINI is flink groter dan de huidige MINI Clubman. In de lengte groeide hij 26 centimeter en in de breedte bijna 17 centimeter. Onveranderd is de iconische uitstraling van dit model dankzij het kenmerkende design.
KwikFit

Ondanks zijn flink gegroeide afmetingen (lengte 4.223 mm, breedte 1.844 en hoogte 1.450 mm) heeft MINI het onderscheidende karakter van dit model weten te behouden. De MINI Clubman Concept is direct herkenbaar aan de ronde koplampen, de horizontale dakprofielen en de kenmerkende grille. De nadrukkelijk zichtbare wielkasten en een dubbele dakspoiler versterken het dynamische karakter van het ontwerp.

Mini Clubman

Aan de achterkant is de Clubman Concept onmiskenbaar MINI; met dank aan de dubbele deuren. Die verschaffen op een bijzonder makkelijke manier toegang tot de laadruimte. De achterkant kent bovendien een nieuw functioneel detail, een sensor onder de bumper. Door met de voet langs deze sensor te bewegen, opent de gebruiker de achterdeuren.

Door de groeispurt is ook de binnenruimte van de MINI Clubman Concept er flink op vooruit gegaan. Hierdoor hebben de inzittenden voorin meer bewegingsruimte en beschikken de achterpassagiers over extra beenruimte. De achterbank bestaat bovendien uit drie aparte zitplaatsen wat eveneens bijdraagt aan het zitcomfort.

Mini Clubman

In het nieuwe interieur heeft MINI luxe materialen toegepast zoals drie verschillende soorten leer, gepatineerd zilver en zwart chroom. Indirecte verlichting zorgt bij rijden in het donker bovendien voor een aangename sfeer.

Met de Clubman Concept tilt MINI de mogelijkheden van MINI Connected naar een hoger plan. De functionaliteiten zijn afleesbaar via het centraal gemonteerde,  20 centimeter ronde scherm en worden ondersteund door een naadloze integratie van de auto in de digitale wereld via de cloud.

Mini Clubman
MINI bouwt Clubman Cooper Works 2019MINI bouwt Clubman Cooper Works 2019
15 mei 2019
MINI Clubman ondergaat facelift 2019MINI Clubman ondergaat facelift 2019
16 april 2019
MINI introduceert Cooper Works ClubmanMINI introduceert Cooper Works Clubman
21 september 2016
MINI introduceert Clubman ALL4MINI introduceert Clubman ALL4
20 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum