20 januari 2016
Mini Clubman

Mini Clubman

MINI introduceert Clubman ALL4

Autozine
20 januari 2016 | MINI introduceert de Clubman ALL4. De vierwielaandrijving vergroot daarbij de praktische gebruiksmogelijkheden. De productie van de nieuwe MINI Clubman ALL4 start in maart en is leverbaar bij de MINI Dealer vanaf 39.990 euro.

Onder normale rijomstandigheden heeft de MINI Clubman ALL4 voorwielaandrijving. Als de weg- en weersomstandigheden dat vereisen, zorgt een elektro-hydraulische koppeling bij het achterdifferentieel ervoor dat ook de achterwielen worden aangedreven. De aansturing van die koppeling verloopt via het Dynamic Stability Control (DSC). Zodoende is er een continue verdeling en aanpassing van de aandrijfkracht tussen voor- en achterwielen.

Mini Clubman

Het standaard Electronic Differential Lock Control (EDLC) van het voordifferentieel optimaliseert de tractie bij het accelereren vanuit bochten. Dit systeem voorkomt dat het binnenste voorwiel doorslipt en brengt de aandrijving over naar het buitenste voorwiel.

Het achterdifferentieel verdeelt de krachten gelijk over beide achterwielen. Een doorslippend achterwiel wordt door het DSC afgeremd door middel van selectieve remingrepen.

Performance Control (PC) is ook standaard bij de MINI Clubman ALL4. Het belooft een optimale stuurrespons, ongeacht of het DSC is ingeschakeld. Met Dynamic Traction Control (DTC) is het met een simpele druk op een knop mogelijk om in beperkte mate slip toe te laten en soepel op losse ondergrond of in diepe sneeuw weg te rijden.

Mini Clubman

MINI biedt de nieuwe Clubman ALL4 aan met keuze uit een benzine- en dieselmotor van de nieuwste generatie. Beide hebben een cilinderinhoud van twee liter en MINI TwinPower Turbo Technologie. De ALL4 benzinemotor (141 kW (192 pk)) is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl een achttraps Steptronic-transmissie een optie is. De ALL4 dieselmotor (140 kW (190 pk)) is standaard gecombineerd met de achttraps Steptronic-transmissie.

De versies met Steptronic-transmissie hebben schakelpeddels achter het stuurwiel en Launch Control voor een maximale acceleratie vanuit stilstand. In combinatie met de optionele MINI Driving Modes en de Steptronic-transmissie is ook een GREEN-modus mogelijk waarbij de auto bij gas los, doorrolt met ontkoppelde aandrijving om zo extra brandstof te besparen.

IkWilVanMijnAutoAf
MINI bouwt Clubman Cooper Works 2019MINI bouwt Clubman Cooper Works 2019
15 mei 2019
MINI Clubman ondergaat facelift 2019MINI Clubman ondergaat facelift 2019
16 april 2019
MINI introduceert Cooper Works ClubmanMINI introduceert Cooper Works Clubman
21 september 2016
MINI geeft specificaties nieuwe ClubmanMINI geeft specificaties nieuwe Clubman
14 september 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum