21 februari 2002
MG TF

MG TF

mg maakt de prijzen van de nieuwe mg tf bekend

Autozine
21 februari 2002 | De TF, MG's nieuwste sportwagen, komt vanaf april op de Nederlandse markt en wordt leverbaar vanaf EUR 27.630,-, waarmee Engeland's meest verkochte roadster bereikbaar wordt voor een groot liefhebberspubliek. Desondanks kan MG voldoen aan de individuele wensen door het aanbod van vele uitvoeringen en talloze extra's. "Build your own car" is het motto van de TF. De MG TF is er in vier uitvoeringen: TF115, TF120 Stepspeed, TF135 en TF160.
AutoCoach

De ontwerpers van MG hebben de TF niet alleen een volledig vernieuwd uiterlijk gegeven en de technische configuratie op een nog hoger plan gebracht, ook de lijst met extra's is imposant geworden. Opties die apart of als onderdeel van een pakket te bestellen zijn. Zoals een gekleurde kap in drie nieuwe, optionele kleuren, een afdekkap (wanneer het dak open is) die is afgestemd op de interieurkleuren, een verlaagde en opgewaardeerde wielophanging, een in kleur bijpassend stuurwiel en dito handremgreep, inlegpanelen in de portieren, een bijpassend deksel van het centrale opbergvak en in kleur bijpassende matten. Het zwarte gaas voor de luchtinlaten is optioneel ook in verchroomde vorm beschikbaar. Er is een uitgebreid aanbod aan optionele 16" wielen leverbaar, zowel als individuele items en als onderdeel van een optiepakket.

MG TF

De nieuwe optie van een gekleurde kap bezorgt de MG TF een groter keuzeaanbod en een fris voorkomen. Naast de standaard zwarte kap kunnen klanten nu kiezen uit blauw, grijs of groen materiaal (optie), ofwel in een aanbevolen lak/kap kleurcombinatie of eventueel afgestemd op individuele smaak. De afdekkap voor het interieur die bij elke MG TF wordt meegeleverd (te gebruiken wanneer het dak open is) is qua kleur eveneens in overeenstemming met het interieur, wat gezamenlijk voor een smaakvol geheel zorgt. Overigens heeft MG Rover Nederland besloten de interieurbekleding Daytona, een combinatie van leer en stof, niet alleen standaard op de TF160 te leveren, maar dit item tevens aan de standaarduitrusting van de TF120 Stepspeed toe te voegen.

Tot speciale interieuropties behoren onder meer de walnoothout afwerking in de portieren, carbonafwerking, een houtlook inlegstuk voor de middenconsole, een hout/zwart lederen stuurwiel en het Bright pakket, dat bestaat uit een verchroomde asbak en handremknop, verchroomde grilles voor de luchtinlaten en dito deurgrepen. In het uitgebreide aanbod aan MG TF accessoires is tevens een bijpassende, verchroomde sigaaraansteker opgenomen. Daarnaast beschikt de TF standaard over een bestuurders- en passagiersairbag, gordelvoorspanners, een startonderbreker met sleuteltransponder, een perimetrisch alarm, een met leer beklede versnellingspook, op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, verwarmde en elektrisch verstelbare buitenspiegels, consoleverlichting, groen getint glas en dubbele, ronde uitlaatpijpen.

De MG TF in zijn nieuwe uitvoering staat op de prijslijst voor:

  • TF115 EUR 27.630
  • TF135 EUR 30.230
  • TF120 Stepspeed EUR 32.830
  • TF160 EUR 34.180
IkWilVanMijnAutoAf
MG introduceert TF 80th AnniversaryMG introduceert TF 80th Anniversary
11 januari 2004
Vraag naar MG TF bereikt hoogtepuntVraag naar MG TF bereikt hoogtepunt
13 mei 2003
Onderscheiding voor MG TFOnderscheiding voor MG TF
7 maart 2003
MG TF scoort goed tijdens EuroNCAP crashMG TF scoort goed tijdens EuroNCAP crash
29 januari 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum