29 januari 2003
MG TF

MG TF

mg tf scoort goed tijdens euroncap crashtest

Autozine
29 januari 2003 | De MG TF heeft een uitzonderlijk resultaat behaald in de Euro NCAP testcyclus. De Britse sportwagen noteerde een vier-sterren-score op het gebied van veiligheid voor de inzittenden en een opmerkelijke drie-sterren-waardering voor de bescherming van voetgangers, een topscore in deze klasse. De door de TF behaalde resultaten zijn des te indrukwekkender, omdat er recent strengere Euro NCAP criteria zijn ingevoerd voor voetgangerbescherming.
AutoCoach

Dankzij de middenmotorconfiguratie van de TF, waarbij er geen krachtbron onder de motorkap voor ligt, zorgt die kap voor een goede absorptie van de botskracht, waardoor verwondingen aan het hoofd van een voetganger worden beperkt. Uit de door Euro NCAP uitgevoerde tests met de MG TF kwamen de volgende scores voor crashbescherming naar boven:

MG TF
  • Frontaal 10,48
  • Zijkant 15,55
  • Veiligheid & bescherming inzittenden totaal 26,03 (vier sterren)
  • Veiligheid & bescherming voetgangers 19,34 (drie sterren, topnotering in klasse)

Adrian Guyll, vehicle safety protection manager bij MG Rover Group, verklaart: "Sportwagens zijn populair vanwege het gevoel van vrijheid dat ze in zich herbergen, maar onze klanten kunnen er van overtuigd zijn dat de MG TF ook tijdens veiligheidstests presteert, zoals door de Euro NCAP organisatie is aangetoond. Naast zijn vier-sterren-notering op het gebied van veiligheid voor de inzittenden, is met name het drie-sterren-resultaat voor voetgangerveiligheid een uitstekende score. Een prestatie, die zowel door MG-rijders als in het algemeen gewaardeerd zal worden".

MG TF
MG introduceert TF 80th AnniversaryMG introduceert TF 80th Anniversary
11 januari 2004
Vraag naar MG TF bereikt hoogtepuntVraag naar MG TF bereikt hoogtepunt
13 mei 2003
Onderscheiding voor MG TFOnderscheiding voor MG TF
7 maart 2003
De MG TF is Cabrio van het JaarDe MG TF is Cabrio van het Jaar
7 maart 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum