13 mei 2003
MG TF

MG TF

Vraag naar MG TF bereikt hoogtepunt

Autozine
13 mei 2003 | MG Rover heeft de productie van de MG TF, de bestverkochte sportwagen van Nederland en het Verenigd Koninkrijk, vanwege de toenemende vraag verhoogd. De verkoop van deze roadster bereikte in maart een absoluut hoogtepunt sinds de introductie van de MG TF, en oversteeg zelfs de aantallen van zijn voorganger, de MG F. De productie is inmiddels met 130 auto's toegenomen tot 430 per week.

Recent behaalde de sportwagen nog een topnotering in de Euro NCAP crashtest cyclus en ontving de auto diverse gerenommeerde onderscheidingen, waaronder de benoeming tot 's Wereld mooiste Cabrio door een vakjury in Milaan.

MG TF

Bert Waterman, algemeen directeur van MG Rover Nederland, is verheugd over het succes van de roadster: "Sinds de introductie van de MG TF hebben we nauwelijks kunnen voldoen aan de grote vraag. En zeker sinds de lancering van de MG TF 135 Brooklands special edition in Nederland hebben we de verkopen in maart naar een piek zien oplopen. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat de productie in Longbridge is opgeschroefd. Maar een stijging van meer dan 30%, naar een jaarproductie van ruim 20.000 stuks, is zeker indrukwekkend te noemen".

MG TF
IkWilVanMijnAutoAf
MG introduceert TF 80th AnniversaryMG introduceert TF 80th Anniversary
11 januari 2004
Onderscheiding voor MG TFOnderscheiding voor MG TF
7 maart 2003
MG TF scoort goed tijdens EuroNCAP crashMG TF scoort goed tijdens EuroNCAP crash
29 januari 2003
De MG TF is Cabrio van het JaarDe MG TF is Cabrio van het Jaar
7 maart 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum