11 januari 2002
MG TF

MG TF

De MGTF is de opvolger van de MGF

Autozine
11 januari 2002 | Engeland's best verkopende sportwagen, de MGF, wordt binnenkort vervangen door de MG TF. De open tweezitter is technisch vernieuwd en opnieuw getekend door Rover's ontwerper Peter Stevens. De TF is volgens MG gegroeid van een populaire open auto naar een opwindende volbloed sportwagen met passende motoren en uitstraling.

Rob Oldaker, MG Rover Group's Product Development director, legt uit: "De MGF heeft Rover een enorm succes gebracht en heeft de sector in Engeland gedomineerd gedurende de laatste zes jaar. De introductie van de nieuwe MGTF moet dat succes voortzetten. Ik twijfel er niet aan dat de nieuwe TF, met z'n nieuwe uiterlijk, nieuw onderstel, nieuwe achterwielophanging en een groot aantal uitrustingsniveau's de marktpositie van MG kan versterken".

MG TF

Vier modellen geven de klant een bredere keuze dan voorheen. De getallen duiden op de kracht van de motor. De 1.6 liter TF115 levert 115 pk, de 1.8 liter 135 pk, model 120 heeft een Stepspeed automaat en het gamma wordt afgemaakt door de 160 pk sterke TF160. Andere wijzigingen van de TF bestaan uit een nieuw onderstel dat de auto een levendiger rijgedrag moet geven. De overbrenging en het ABS-systeem zijn opgewaardeerd om ook op dit punt meer rijplezier te garanderen.

De MGTF zal de MGF vanaf februari vervangen. Sinds de introductie in 1995 zijn 77.000 MGF's geproduceerd waarvan 40.000 exemplaren in Engeland zijn verkocht. Het is daarmee de best verkopende Engelse sportwagen van de laatste zes jaar. De introductie van de MGTF komt een half jaar eerder dan gepland en toont opnieuw de kracht van het nieuwe team bij MG aan.

Dutchlease
MG introduceert TF 80th AnniversaryMG introduceert TF 80th Anniversary
11 januari 2004
Vraag naar MG TF bereikt hoogtepuntVraag naar MG TF bereikt hoogtepunt
13 mei 2003
Onderscheiding voor MG TFOnderscheiding voor MG TF
7 maart 2003
MG TF scoort goed tijdens EuroNCAP crashMG TF scoort goed tijdens EuroNCAP crash
29 januari 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum