21 juni 2021
 

MG

MG start voorverkoop Marvel R Electric

Autozine
21 juni 2021 | MG geeft meer informatie vrij over de Marvel R Electric. De volledig elektrische SUV arriveert naar verwachting komend najaar bij de Nederlandse MG Brand stores. Echter is het nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen. De te verwachten consumentenprijzen (inclusief BTW) liggen tussen de € 40.000,- en € 50.000,-. De Marvel R Electric wordt leverbaar met keuze uit twee aandrijfvarianten (AWDen RWD) en drie uitvoeringen (Comfort, Luxury en Performance).
Info

De compleet nieuwe MG Marvel R Electric is een volledig elektrische hightech SUV en het tweede model van MG in het C-SUV-segment, na de MG EHS Plug-in Hybrid. Met een lengte van 4.674 mm en een wielbasis van 2.804 mm is de Marvel R Electric bedoeld voor wie waarde hecht aan een ruim interieur met royale zitplaatsen.

MG

De SUV wordt aangeboden met keuze uit twee aandrijflijnen, te beginnen met de Tri-Motor-variant met drie elektromotoren, vierwielaandrijving (AWD), een piekvermogen van 212 kW (288 pk) en een actieradius van 370 kilometer (WLTP). Er is ook een versie met achterwielaandrijving (RDW) met twee elektromotoren op de achteras, een vermogen van 132 kW (180 pk) en een WLTP-actieradius van 402 kilometer.

Beide versies zijn uitgerust met een 70 kWh lithium-ion batterij. Bestuurders kunnen rekenen op korte laadtijden bij een publiek laadpunt (AC) dankzij de 11 kW 3-fasen boordlader. Tevens is de batterij bij een snellaadstation (DC) in 30 minuten tot 80% op te laden. De climate control met een interne warmtepomp garandeert bovendien laadprestaties bij lage temperaturen.

Het maximum trekgewicht van de MG Marvel R Electric bedraagt 750 kg. Daarmee is de auto geschikt om een aanhanger of caravan te trekken. Of twee e-bikes op een speciale fietsendrager. De inhoud van de bagageruimte achterin bedraagt 357 liter. Met neergeklapte achterbank kan deze worden vergroot tot 1.396 liter. De achterwielaangedreven versie van de MG Marvel R Electric biedt ook 150 liter bagageruimte onder de motorkap, ook wel een frunk genoemd.

De Marvel R Electric onderscheidt zich niet alleen als het vlaggenschip van MG met alle voordelen van elektrisch rijden, maar biedt ook efficiëntie en prestaties (acceleratie 0-100 km/u in slechts 4,9 seconden en een hoge topsnelheid van 200 km/u). Mede dankzij de gewichtsverdeling, het aluminium subframe en onderdelen die normaal alleen in sportwagens te vinden zijn, claimt de MG Marvel R Electric ook een plezierig rijgedrag en een uitstekende handling. Het frame is zowel sterker als lichter.

Het MG iSMART-systeem biedt een scala aan (online) functies en connectie via een smartphone-app, waarmee verschillende functies op afstand kunnen worden bediend. Behalve DAB+ digitale radio, Bluetooth, USB-aansluitingen, een Wi-Fi-hotspot om mobiele apparaten met internet te verbinden en smartphone-integratie via Apple CarPlay of Android Auto, biedt het systeem ook verschillende online functies. Denk aan navigatie met real-time verkeersinformatie, zoekfunctie voor parkeerplaatsen, MG Touchpoint, weersvoorspelling en muziek afspelen via Amazon Prime. Dankzij spraakbesturing is het systeem zeer eenvoudig en handsfree te bedienen. Bovendien is de infotainmentsoftware altijd up-to-date dankzij updates 'over-the-air'.

Met de smartphone-app hebben voertuigeigenaren toegang tot voertuigfuncties, zoals Find My Vehicle, Status Checking, Vehicle Statistics en Health Scan, Route Planning, Calendar Synchronizing, Charging Management en MG Touchpoint die vanaf afstand kunnen worden bediend.

In de MG Marvel R Electric telt MG Pilot veertien systemen die de bestuurder waarschuwen voor mogelijk gevaar en indien nodig ingrijpen, van waarschuwingen voor mogelijke botsingsgevaren tot systemen die helpen om tractie en stabiliteit te behouden. Nieuw voor de MG Marvel R Electric zijn ELK (Emergency Lane Keeping) en DWS (Drowsiness Warning System).

Een opvallende eigenschap van de MG Marvel R Electric is het V2L-systeem (Vehicle-to-Load). Met deze technologie kan de lithium-ion batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem, zoals een luchtpomp, elektrische scooter, laptop of zelfs een andere elektrische auto.

MG ZS tijdelijk 4000 euro in prijs verlaMG ZS tijdelijk 4000 euro in prijs verla
21 april 2021
MG Cyberster debuteert in ShanghaiMG Cyberster debuteert in Shanghai
1 april 2021
MG introduceert Marvel R en MG5MG introduceert Marvel R en MG5
16 maart 2021
MG prijst EHS Plug-in HybridMG prijst EHS Plug-in Hybrid
9 december 2020