14 januari 2004
 

MG

MG Rover pakt uit tijdens Salon van Brussel

Autozine
14 januari 2004 | Tijdens de 82ste editie van het Internationale Auto- en Motosalon van Brussel introduceert MG Rover een aantal uitbreidingen van het product-aanbod. Zo zorgen de introducties van zowel de CityRover als de MG XPower SV bijvoorbeeld voor een Benelux Premiere. Ook de MG TF 135 '80th Anniversary LE', die in Brussel wordt gelanceerd als ode aan het 80-jarige bestaan van MG in 2004, maakt zijn showdebuut. Bovendien toont MG Rover op haar stand (Paleis 9.04 - 9.05) het voltallige modellenaanbod van Rover en MG, met ondermeer de recent geïntroduceerde Streetwise, die binnenkort in twee nieuwe uitvoeringen leverbaar wordt: een 1.6 en een 1.8 Stepspeed.
Profile
 

Vorig jaar reeds onthulde MG Rover haar nieuwste aanwinst in het segment van de Mini's, de CityRover, en nu beleeft hij op het Salon zijn Benelux Premiere. De CityRover is een die een combinatie belooft 'value for money', prestaties en een uitgebreid specificatieniveau. De CityRover, uitgerust met een 85 pk sterke 1.4 benzinekrachtbron, wordt gelanceerd in vier uitrustingsniveaus: de 'Solo', 'Sprite', 'Select' en 'Style'. De CityRover 'Solo' wordt in Nederland net onder de 10.000 euro leverbaar.

MG

De spectaculaire MG XPower SV heeft in 2003 reeds de nodige aandacht op zich weten te vestigen en met de productieversie van deze sportwagen zorgt MG Rover in Brussel voor nog een Benelux Premiere. De basisuitvoering van de MG XPower SV wordt aangedreven door een 320 pk sterke, geheel uit aluminium vervaardigde 4.6-liter quad cam V8 motor. Deze krachtbron zorgt voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 5,4 seconden en een topsnelheid van ongeveer 264 kilometer per uur. SV-R varianten met hogere vermogens en een automatische transmissie worden later eveneens leverbaar. De MG XPower SV zal later dit jaar in Nederland leverbaar worden vanaf ongeveer € 125.000,-.

Eind 2003 introduceerde MG Rover reeds de Streetwise. De Streetwise, by Rover, mikt op een jonge doelgroep die zich veelal in de stad beweegt en er bovendien een actieve levensstijl op na houdt. Moderne en vlotte stijlelementen, forse bumpers en beschermstukken, grote wielen, een hoge bodemspeling en een modern interieur geven de Streetwise een jong en stoer karakter. Tot nu toe was de Streetwise in de Benelux alleen leverbaar als 1.4 benzine of 2.0 Turbo Diesel. Met onmiddellijke ingang is het productaanbod echter uitgebreid met twee additionele benzinemotoren: een nieuwe, handgeschakelde 1.6 en een 1.8 uitvoering, gekoppeld aan een Stepspeed CVT.

MG
UnitedConsumers
Vijf EuroNCAP sterren voor MG ZS EVVijf EuroNCAP sterren voor MG ZS EV
18 december 2019
MG introduceert ZS EVMG introduceert ZS EV
30 september 2019
MG keert terug naar NederlandMG keert terug naar Nederland
18 juli 2019
MG maakt prijzen XPower SV bekendMG maakt prijzen XPower SV bekend
16 februari 2005
 

Info