22 maart 2002
 

MG

MG Rover en China Brilliance sluiten alliantie

Autozine
22 maart 2002 | MG Rover Group Limited (MG Rover) en China Brilliance Industrial Holdings (CBIH) zijn een langdurige strategische alliantie en samenwerking aangegaan voor het financieren, ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van auto's. Het is een overeenkomst waaruit beide partners hun voordelen genereren.
Info

De alliantie verschaft de mogelijkheid om afgeleide modellen van MG Rover te gaan produceren in China, inclusief de modellen die gezamenlijk worden ontwikkeld. Hiertoe behoort reeds het nieuwe middenklasse model, waarvan tijdens de Geneve Motor Show reeds een indruk van het uiterlijke ontwerp werd gegeven. Tevens zijn er plannen gesmeed voor de gezamenlijke ontwikkeling van een nieuwe compacte auto. Over de samenwerking voor het ontwikkelen van toekomstige nieuwe producten wordt nog overlegd. Verder beschikt MG Rover over de mogelijkheid om afgeleide voertuigen van CBIH te gaan produceren en verkopen. De bedrijven gaan tevens samenwerken op het gebied van motorenlevering en -productie en de ontwikkeling van een nieuw motorenaanbod.

MG Rover zal een aanzienlijk deel aan technische ondersteuning en assistentie inbrengen om de benodigde productieprocessen en -systemen in China op gang te brengen. Dit zal resulteren in de oprichting van een gezamenlijk Research & Development centrum in China. De alliantiepartners verwachten door het realiseren van grotere productieaantallen aanzienlijke kostenbesparingen te verwezenlijken. Verder wordt er een gezamenlijk comite voor onderdelenstrategie opgericht, om de economische voordelen van de gezamenlijke inkoopafdelingen te maximaliseren. De alliantie stelt beide partners in staat om sneller te groeien dan normaliter mogelijk zou zijn, omdat de partijen nu van elkaars sterke punten kunnen profiteren. De samenwerking is zo gestructureerd dat zowel MG Rover als CBIH profiteert van de gezamenlijke verkopen binnen de alliantie.

De samenwerking verschaft de mogelijkheid om activiteiten op een grotere schaal en met een groter bereik te ontwikkelen. De afzonderlijke partners hebben reeds hun werkgebieden bepaald. Auto's worden exclusief geproduceerd en verkocht door CBIH in China en het grootste deel van Azie en Afrika. MG Rover houdt exclusiviteit in alle andere markten, hoewel nog wordt gedacht over het bundelen van de krachten in de Verenigde Staten.

IkWilVanMijnAutoAf
MG ZS aangepast voor modeljaar 2022MG ZS aangepast voor modeljaar 2022
1 november 2021
MG introduceert Marvel R ElectricMG introduceert Marvel R Electric
7 oktober 2021
MG start voorverkoop Marvel R ElectricMG start voorverkoop Marvel R Electric
21 juni 2021
MG ZS tijdelijk 4000 euro in prijs verlaMG ZS tijdelijk 4000 euro in prijs verla
21 april 2021