5 april 2006

Mercedes-Benz SLR McLaren

Exclusieve TAG Heuer SLR chronograaf voor Mercedes-Benz

5 april 2006 - Tijdens de horlogebeurs "Baselworld" in Zwitserland is de nieuwe automatische TAG Heuer chrononograaf "TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz" gepresenteerd. Dit bijzondere instrument is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Mercedes-Benz Accessoires GmbH en TAG Heuer. Net als de Mercedes-Benz SLR McLaren wordt ook de chronograaf geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 3.500 exemplaren.

De nieuwe chronograaf neemt een bijzondere positie in binnen de Avantgarde-reeks van TAG Heuer. Het hart van de "TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz" is het Kaliber TH17-uurwerk, dat automatisch door een centrale rotor wordt opgewonden. Ook de chronograaf-functie en de datumweergave maken deel uit van het uurwerk. De drukknoppen van de chronograaf bevinden zich niet zoals gebruikelijk aan de zijkant van de kast, maar onder een hoek van 45 graden op de wijzerplaat direct naast de buitenste lunet. TAG Heuer heeft patent op deze technologie.

Mercedes-Benz SLR McLaren

Op de wijzerplaat bevinden zich drie extra wijzerplaten voor de permanent meelopende kleine secondewijzer en de minuten- en urenteller van de chronograaf. Een ander speciaal kenmerk van de TAG Heuer SLR-chronograaf is de ingelegde lunet met 60-minuten-indeling. Deze kan worden gedraaid door middel van de tweede kroon bij de negen en maakt bijvoorbeeld een snel aftellen met behulp van de minutenwijzer mogelijk.

Op de sluiting en op de schaal van de tachymeter is het SLR-logo ingegraveerd. Op de wijzerplaat staat onder de twaalf de inscriptie "Mercedes-Benz" en daaronder het logo van TAG Heuer. De automatische chronograaf "TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz" is vanaf deze maand te koop bij de TAG Heuer verkooppunten. De prijs in Duitsland bedraagt € 3.300 inclusief BTW.

Mercedes-Benz SLR McLaren
XLLease
XLLease