11 juli 2003

Mercedes-Benz SLR McLaren

Mercedes-Benz SLR McLaren vanaf 2003

11 juli 2003 - Legende en klasse, dat zijn de twee kenmerken die aan de basis stonden van het spectaculaire ontwerp van de nieuwe Mercedes-Benz SLR McLaren, de supersportwagen die dit najaar zijn premiere beleeft. De carrosserie van de Grand Turismo-sportwagen toont klassieke stijlelementen van de legendarische SLR racebolides uit de jaren vijftig, gecombineerd met kenmerken van zowel de modernste Mercedes-Benz personenautos als de moderne "Silver Arrows" raceauto's van het West McLaren Mercedes-team in de Formule 1.

De lange, vloeiende lijnen van de motorkap, de luchtsleuven in de spatborden, de opmerkelijke uitlaatpijpen aan de zijkant en, niet in de laatste plaats, de vleugeldeuren verwijzen naar de legendarische SLR-modellen uit de jaren vijftig. Deze elementen zijn gecombineerd met de dubbele koplampen, die sinds 1995 kenmerkend zijn voor een aantal Mercedes-Benz-modellen, en de pijlvormige neus, die is afgeleid van de kampioensauto uit de Formule 1, evenals de markante tweelaags spoiler in de voorbumper. Deze ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook belangrijk voor de aerodynamica en de koeling van de motor.

Mercedes-Benz SLR McLaren

Ook aan de zijkant toont de SLR een krachtige lijn met de lange motorkap, de schuin geplaatste voorruit, de grote wielen en de compacte achterpartij. De luchtsleuven in de spatborden zijn niet alleen kenmerkend voor de SLR-traditie, maar zorgen ook voor ventilatie in de motorruimte, net zoals bij de raceautos in 1955. De achterpartij onderscheidt zich van de klassieke SLR: niet meer schuin aflopend, maar op dezelfde hoogte doorlopend. Dat geeft niet alleen meer bagageruimte, maar vergroot ook de neerwaartse druk en zorgt daardoor voor een betere wegligging. Ook de zeskanaals diffusor in de achterbumper speelt hierbij een belangrijke rol.

Het interieur straalt luxe en functionaliteit uit. De diepe zetels bieden steun en comfort, terwijl het multifunctionele stuurwiel met schakelfunctie helpt om de SLR te allen tijde onder controle te houden. In het interieur is gebruik gemaakt van materialen als aluminium, carbon en soepel "Silver Arrow"-leer, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe supersportwagen.

Mercedes-Benz SLR McLaren
XLLease
XLLease