23 december 2003

Mercedes-Benz SLR McLaren

Veiling Mercedes-Benz SLR McLaren levert 1.7 miljoen op

23 december 2003 - Het eerste productiemodel van de Mercedes-Benz SLR McLaren, de spectaculaire sportwagen van Mercedes-Benz, is vorige week geveild door het veilinghuis Christie's in New York. De opbrengst van in totaal € 1,7 miljoen komt ten goede aan de Laureus Sport for Good Foundation, de in het jaar 2000 door DaimlerChrysler en Richemont in het leven geroepen stichting die wereldwijd sociale sportprojecten voor minder kansrijke jongeren ondersteunt. Het hoogste bod tijdens de veiling kwam van Juliana Terian, eigenaresse van Rallye Motors, een bedrijf op Long Island, New York, dat gespecialiseerd is in exclusieve auto's.
AutoCoach

Prof. Jürgen Hubbert, als lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler verantwoordelijk voor de Mercedes Car Group, verklaarde: "De hoge biedingen voor de eerste SLR tonen het enthousiasme voor de 'Silberpfeil' van de 21e eeuw. Bovendien zijn we blij, de Laureus Sport for Good Foundation met de opbrengst van deze veiling nog meer te kunnen ondersteunen". De Laureus Sport for Good Foundation ondersteunt tot dusver 21 sociale sportprojecten over de hele wereld.

Mercedes-Benz SLR McLaren

De stichting wordt ideeel gedragen door de Laureus Academy, een select gezelschap van 40 oud-sporters, die als ambassadeurs voor de Laureus Sport for Good Foundation optreden. Onder de leden van de Laureus Academy zijn tennissers Boris Becker en John McEnroe, basketballer Michael Johnson, atleet Edwin Moses, turnster Nadia Comaneci, autocoureur Emerson Fittipaldi en surfer Robby Naish. Boris Becker verklaarde: "De leden van de Laureus Academy zijn DaimlerChrysler zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze auto. Deze enorme opbrengst helpt ons om onze sportprojecten voor kansarme kinderen over de hele wereld verder te ontwikkelen". Naast de Laureus Sport for Good Foundation zijn er ook de Laureus Awards, onderscheidingen voor succesvolle sporters (m/v), vergelijkbaar met de "Oscars" in de filmwereld.

In 2004 staat de oprichting van de Laureus Sport for Good Foundation in de Benelux gepland. Deze organisatie is voornemens een aantal sociaal-sportieve projecten, gericht op jongeren in de Benelux-landen, de Nederlandse Antillen en Aruba, maar zo mogelijk ook daarbuiten, te organiseren.

Dutchlease
XLLease