24 februari 2006

Mercedes-Benz SLR McLaren

1000e Mercedes SLR McLaren geproduceerd

24 februari 2006 - Het duizendste exemplaar van de Mercedes-Benz SLR McLaren is in het McLaren Technology Centre in het Britse Woking van de band gerold. De kenmerkende unieke koolstofvezel carrosserie van de SLR McLaren is voor dit jubileumexemplaar voorzien van een zwarte lak. De duizendste SLR McLaren is bestemd voor een Japanse klant.
AutoCoach

De "Zilveren Pijl van de 21e eeuw" werd in mei 2004 in Woking, vlakbij Londen, in productie genomen. De met de hand gebouwde SLR McLaren combineert de uitgebreide productiemogelijkheden van Mercedes-Benz met McLarens expertise op het gebied van supersportwagens. Het resultaat is onder meer een speciale, uit koolstofvezel vervaardigde carrosserie. Aan de bouw van elke SLR McLaren werkt alleen speciaal opgeleid personeel dat ieder een gedeelte van het productieproces voor zijn rekening neemt.

Mercedes-Benz SLR McLaren

De SLR McLaren belichaamt zowel de traditie als de innovatieve mogelijkheden van Mercedes-Benz. Dit laatste uit zich onder meer in het gebruik van koolstofvezel in de carrosserie, de portieren en het dak van de SLR. Het is voor het eerst dat dit hightech materiaal uit de luchtvaart en de Formule 1 wordt gebruikt in een productiemodel.

De exclusieve omgeving van het McLaren Technology Centre is niet alleen de ideale plaats voor de productie van een supersportauto, maar voldoet ook aan de verwachtingen van de exclusieve clientele van de SLR. Het SLR Experience Centre in Woking is ontworpen door de architect Lord Norman Foster. Het is ook de plek waar de auto's van het McLaren Mercedes Formule 1-team worden ontwikkeld en gebouwd.

Mercedes-Benz SLR McLaren
Wittebrug
Dutchlease