2 december 2014
Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse

Milieucertificaat voor Mercedes S500 Plug-in Hybrid

2 december 2014 - Op het gebied van minimale belasting van het milieu zet de S500 Plug-in Hybrid een grote stap voor Mercedes-Benz: hij kan tot 33 kilometer lokaal emissievrij rijden en over de gehele levenscyclus is zijn CO2-uitstoot tot maximaal 56% lager. Deze cijfers zijn officieel bevestigd door keuringsinstantie TÜV Süd en daarmee verdient de eerste Plug-in Hybrid van Mercedes-Benz het Milieucertificaat volgens de ISO TR 14062-norm. De onderscheiding is gebaseerd op de "eco-balans" van de S-Klasse 500 Plug-in Hybrid, waarbij elk milieurelevant detail gedocumenteerd is.

De S-Klasse reeks van Mercedes-Benz telt inmiddels drie hybride-varianten. Stuk voor stuk zijn ze onderscheiden met het Milieucertificaat. Om dit internationaal erkende certificaat te verkrijgen, worden de modellen van de ontwikkeling tot en met de recycling over de gehele lifecycle uivoerig gedocumenteerd en door onafhankelijke experts gecertificeerd.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Met betrekking tot de CO2-emissies toont het Certificaat voor de S500 Plug-in Hybrid over de gehele levenscylcus, die bestaat uit productie, het gebruik over 300.000 km en de recycling, vergeleken met de S500 duidelijke voordelen. Met gebruikmaking van de Europese elektriciteitsmix bij het opladen kan de S500 Plug-in Hybrid een CO2-reductie van circa 43% (35 ton) realiseren. Met gebruik van (hernieuwbare) waterkrachtstroom kan dat zelfs oplopen tot 56% (46 ton).

De Plug-in HybridE modellen van Mercedes-Benz bieden het beste van twee werelden: ze maken lokaal emissievrij rijden in steden mogelijk en op langere afstanden profiteren ze van het voordeel van een grotere actieradius van de verbrandingsmotor. Hybridisering leidt er bovendien toe dat verbrandingsmotoren efficiënter worden. Daarnaast zijn Plug-in hybrides goed voor dynamische prestaties en daarmee ook voor een bijzondere vorm van rijplezier.

Mercedes-Benz beoordeelt elk nieuw model op de mate van milieubelasting en probeert dit zo veel mogelijk te reduceren: van productie via langdurig gebruik tot en met recycling waarbij verder wordt gegaan dan de wettelijke normen.

XLLease