15 februari 2018
Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Mercedes-Maybach S-Klasse

Mercedes-Maybach S-Klasse ondergaat facelift

Autozine
15 februari 2018 | De Mercedes-Maybach S-Klasse is aangepast voor modeljaar 2018. Zijn nieuwe grille, tweekleurige lak (optie) en nieuwe exclusieve kleurencombinaties in het interieur zorgen voor een nog luxueuzere aanblik. De Mercedes-Maybach S-Klasse beleeft zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève (8 tot en met 18 maart 2018). Hij is vanaf april 2018 leverbaar.

Het gefacelifte front van de S-Klasse wordt geaccentueerd door een herinterpretatie van de Mercedes-Maybach grille die in 2016 zijn debuut maakte op de exclusieve coupéstudie Vision Mercedes-Maybach 6. De verticale spijlen in de grille zijn geïnspireerd op een krijtstreeppak.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

De tweekleurige lak (er zijn negen kleurencombinaties mogelijk) is ook een klassiek Mercedes-Maybach thema. Een dubbele blanke laklaag is als optie leverbaar op alle donkere lakkleuren. Deze zorgt voor een bijzondere oppervlaktefinish met pianolakeffect en een kenmerkende dieptewerking. De tweede blanke laklaag wordt met de hand aangebracht door gespecialiseerde medewerkers van de Maybach Manufaktur.

Er zijn vier verschillende 20 inch velgen leverbaar voor de Mercedes-Maybach S-Klasse, waaronder een nieuwe multispaaks velg en ook de twintiggaats velg van de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet.

Daarbij worden er twee nieuwe exclusieve kleurencombinaties aangeboden voor het interieur: armagnacbruin / zwart en savannabeige / zwart. De zwarte bekleding nappaleder Exclusief Maybach kan besteld worden met contrastnaden in de kleuren koper, goud of platina. Ook nieuw zijn sierdelen in designo magnolia flowing lines.

Het vlaggenschip van Mercedes-Benz meet 5.462 mm in de lengte en heeft een wielbasis van 3.365 mm. Daarmee is hij niet alleen 20 cm langer dan de lange versie van de S-Klasse, maar heeft hij ook een 20 cm grotere wielbasis. De passagiers achterin profiteren daar uiteraard van, maar zeker ook van zijn standaarduitrusting, die onder meer executivestoelen links en rechts bevat en een stemversterker.

Het succes van de Mercedes-Maybach spreekt wat dat betreft voor zichzelf. Sinds 2015 zijn er meer dan 25.000 Mercedes-Maybach S-Klasse modellen aan klanten afgeleverd. In 2017 was ruim 1 op de 10 verkochte S-Klasse modellen een Mercedes-Maybach. De belangrijkste markten voor de luxelimousine zijn China, Rusland en de VS.

Mercedes-AMG bouwt laatste V12Mercedes-AMG bouwt laatste V12
4 maart 2019
Mercedes test Intel World DriveMercedes test Intel World Drive
19 januari 2018
Mercedes en Emirates werken samenMercedes en Emirates werken samen
16 november 2017
Vernieuwde Mercedes S-familie breidt uitVernieuwde Mercedes S-familie breidt uit
20 juli 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum