16 november 2017
Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Mercedes-Benz en Emirates werken samen

Autozine
16 november 2017 | Mercedes-Benz en Emirates Airline werken samen. Het eerste project is de volledig nieuw ontworpen First Class van de Boeing 777-vloot van Emirates. Het nieuwe ontwerp is geïnspireerd op het interieur van de S-Klasse. Om dat te benadrukken is de exclusieve S-Klasse chauffeursservice in het leven geroepen. Vanaf 1 december 2017 kunnen passagiers die in de nieuwe First Class vliegen gebruikmaken van de nieuwe S-Klasse voor hun transfers van en naar de luchthaven van Dubai.

Op zoek naar een Mercedes-Benz S-Klasse?
bynco heeft er 1 vanaf € 45.178,-

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

De samenwerking begon in 2014 met een eerste ontmoeting in Woburn Abbey (Engeland). Daar wisselden teams van beide ondernemingen actuele designtrends en -innovaties uit. De vliegtuiginterieur-ontwerpers waren met naar eigen zeggen onder de indruk van het design van de nieuwe S-Klasse. Dat zette hen aan om voor het eerst inspiratie te putten uit autodesign voor hun werk.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Na drie jaar van intensief samenwerken, met tal van schetsen en tests, creëerden ze de nieuwe, geheel afgesloten First Class Private-suite "inspired by Mercedes Benz", die nu wordt gepresenteerd. De suite onderscheidt zich door een luxueuze sfeer en royale ruimte en garandeert de passagiers volledige privacy. Elementen die werden afgeleid van de S-Klasse zijn onder meer de materiaalkeuze, de afwerkingskwaliteit, de bedieningselementen en de sfeerverlichting. Daar komen virtuele ruiten, en een uit de NASA-ruimtevaart overgenomen functie die het gevoel van gewichtsloosheid geeft bij.

"We zijn verheugd over de samenwerking met Emirates, een van de bekendste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Reizigers die First Class met Emirates vliegen, kunnen dus ook boven de wolken genieten van het luxe gevoel dat onze Mercedes-Benz S-Klasse ze biedt", aldus Dr. Jens Thiemer, Vice President Marketing bij Mercedes-Benz Cars. "Emirates en Mercedes-Benz combineren hun consistente kwaliteitsnormen en passie, om klanten het beste mobiliteitsaanbod in het segment te bieden".

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Sir Tim Clark, President van Emirates Airline: "Als pionier introduceerde Emirates het concept van de First Class-suite al in 2003. Vandaag de dag is de First Class binnen de gehele luchtvaartsector de norm geworden voor eersteklas vliegen. In de loop der jaren hebben we ons concept voortdurend verfijnd en verbeterd. We zijn dan ook zeer tevreden over onze nieuwe suite, die een ongekend hoog niveau van privacy, comfort en luxe biedt. Onze samenwerking met Mercedes-Benz verenigt twee merken van wereldformaat, die beide innovatie, kwaliteit, luxe en comfort hoog in het vaandel hebben staan".

Mercedes-AMG bouwt laatste V12Mercedes-AMG bouwt laatste V12
4 maart 2019
Mercedes-Maybach S-Klasse facelift 2018Mercedes-Maybach S-Klasse facelift 2018
15 februari 2018
Mercedes test Intel World DriveMercedes test Intel World Drive
19 januari 2018
Vernieuwde Mercedes S-familie breidt uitVernieuwde Mercedes S-familie breidt uit
20 juli 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum