31 juli 2014
Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)
Nieuws

Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes start verkoop S500 Plug-in Hybrid

31 juli 2014 - De Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid is met ingang van vandaag te bestellen met een prijs vanaf 114.900 euro. De S500 Plug-in Hybrid combineert hybrideaandrijving met de luxe van de S-Klasse. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 65 gram per kilometer komt de S500 Plug-in Hybrid bij zakelijke inzet in aanmerking voor 14% bijtelling.

De Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid levert een gecombineerd vermogen van 325 kW en een koppel van 650 Nm. Hij accelereert in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft een volledig elektrische actieradius van maximaal 33 km. Het gecertificeerde verbruik bedraagt 2,8 l/100 km, wat overeenkomt met een emissiewaarde van 65 gram CO2 per kilometer, waardoor de luxe limousine ingeschaald wordt in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Aan de basis van deze prestaties liggen een V6 biturbomotor en de hybride aandrijving. Na de S400 HYBRID en S300 BlueTEC HYBRID is de S500 Plug-in Hybrid de derde hybride-variant van de nieuwe S-Klasse. Zijn nieuwe lithium-ion hoogspanningsbatterij kan extern worden opgeladen via een aansluiting aan de rechterkant van de achterbumper.

Om het vertrouwen in de nieuwe, innovatieve Plug-in Hybrid aandrijflijn te vergroten, geeft Mercedes-Benz bij de S500 Plug-in Hybrid voor het eerst een certificaat af, en daarmee een prestatiebelofte voor de hoogspanningsbatterij en de Plug-in Hybrid componenten (bijvoorbeeld de elektromotor en elektronica). Daarmee geeft het merk de verzekering af dat iedere technische onvolkomenheid binnen een periode van zes jaar na aflevering of registratie, of tot maximaal 100.000 kilometer, door Mercedes-Benz wordt verholpen.

Geheel automatisch het energiemanagementsysteem de optimale combinatie van de interne verbrandingsmotor en de elektromotor. Daarbij past het systeem de strategie niet alleen aan de laadstatus van de batterij aan; het kijkt tevens op voorspellende wijze naar het verkeer of de route. De bestuurder kan zelf ook handmatig ingrijpen en het hybride samenspel bepalen op basis van vier hybridemodi en drie transmissiestanden. Daarbij verschaft het haptische gaspedaal feedback over het moment van inschakelen van de verbrandingsmotor of adviseert het de bestuurder via trillingen om het gaspedaal los te laten en de auto te laten 'zeilen', om zo energie te recupereren. In alle rijmodi wordt de energiestroom weergegeven in het instrumentarium en het centrale display.

De standaarduitrusting van de S500 Plug-in Hybrid is vrijwel gelijk aan de standaarduitrusting van de S500. De S 550 Plug-in Hybrid voorziet echter in  preconditionering op basis van een vooraf ingestelde temperatuur. Dat betekent dat het interieur van de S-Klasse bij aanvang van de trip al 'op temperatuur' is wanneer de bestuurder vooraf, bijvoorbeeld via een smartphone, de gewenste temperatuur en het tijdstip van vertrek heeft ingevoerd.

De S500 Plug-in Hybrid wordt standaard geleverd met twee laadkabels: een laadkabel voor reguliere 220V wandcontactdozen en een kabel voor laden via een wallbox.

Eveneens standaard voor de S500 Plug-in Hybrid, die alleen met de lange wielbasis te bestellen is, zijn bijvoorbeeld de LED High Performance koplampen en LED-achterlichten, lederen bekleding, COMAND Online, een touchpad, THERMOTRONIC automatische airconditioning, het memorypakket voor de bestuurder en voorpassagier, sfeerverlichting in zeven kleuren en AIRMATIC met traploze dempingsregeling. Tot de standaard veiligheidsuitrusting behoren ondermeer PRE-SAFE, COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS (waarschuwt voor potentiële aanrijding inclusief Adaptive Brake Assist), ATTENTION ASSIST, PRE-SAFE®impulse, Zijwindassistent en Verkeersbordenassistent (met waarschuwingsfunctie voor spookrijden en aanduiding van snelheidsbegrenzingen in het combi-instrument).

AutoCoach