18 februari 2015
Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Mercedes-Maybach Pullman

Mercedes-Maybach introduceert Pullman

Autozine
18 februari 2015 | De 50ste verjaardag van de bekendste Pullman-Limousine van allemaal, de Mercedes-Benz 600, valt samen met een speciaal debuut op de Autosalon van Genève: de lancering van een nieuwe Pullman. Het tweede model van Mercedes-Maybach neemt de absolute toppositie in met een afgescheiden passagierscompartiment met vis-à-vis geplaatste stoelen.

Op zoek naar een Mercedes-Benz S-Klasse?
bynco heeft er 1 vanaf € 45.178,-

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

Alleen al de lengte van 6,50 meter zegt genoeg over de speciale status van de MercedesMaybach Pullman. Zo ontstaat maximale ruimte voor de inzittenden achterin met een scala aan comfortvoorzieningen. De VIP-passagiers zitten, kijkend in de rijrichting, op executivestoelen en profiteren daarbij van de grootste beenruimte in dit segment. Typerend voor een Pullman zitten de vier passagiers tegenover elkaar in een passagierscompartiment dat wordt afgescheiden met een elektrisch bedienbare scheidingswand. De prijzen beginnen rond een half miljoen euro, de eerste Limousines, indien gewenst volledig geindividualiseerd, worden begin 2016 geleverd.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

De Mercedes-Maybach Pullman biedt klanten unieke mogelijkheden om hun limousine tot in detail aan te passen aan hun persoonlijke smaak, onder andere door middel van de beschikbare Maybach lakkleuren die in verschillende lagen worden aangebracht.

Met een lengte van 6.499 mm is de Pullman nog eens 1.053 mm langer dan de Mercedes-Maybach S-Klasse. De wielbasis bedraagt 4.418 mm. Verder is de Pullman met 1.598 mm ruim 100 mm hoger dan de Mercedes S-Klasse, waardoor aanzienlijk meer hoofdruimte beschikbaar is.

De V12 biturbomotor in de Mercedes-Maybach Pullman heeft een vermogen van 390 kW (530 pk). De cilinderinhoud meet 5.980 cc, het maximale koppel van 830 Nm is vanaf 1.900 tpm beschikbaar.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

De naam Pullman werd oorspronkelijk gebruikt voor treinwagons met luxueuze open compartimenten, gebouwd door de American Pullman Palace Car Company. De naam werd al snel ook gebruikt voor de luxe automobielen van Mercedes-Benz met een lange wielbasis en een ruim compartiment voor de inzittenden. Achterin, en afgescheiden van het bestuurderscompartiment, was er ruimte voor vier inzittenden middels vier gescheiden, tegenover elkaar geplaatste stoelen.

Zoals de naam al suggereert staan de vier stoelen achterin de Mercedes-Maybach Pullman in vis-à-vis opstelling. De eigenaar en VIP-gasten zitten in de rijrichting op twee executivestoelen en achteruit kijkend op twee neerklapbare zittingen. Op speciaal verzoek kan de Pullman ook in een exclusieve versie met  twee executive-stoelen worden geleverd.

De executive-stoelen bieden een uniek comfort dankzij hun speciale "kinematische" instelbaarheid. In tegenstelling tot wat gangbaar is, kan de rugleuning afzonderlijk van de zitting worden versteld tot maximaal 43,5 graden waarbij het onderste deel van de stoel in positie blijft. De kussens kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingesteld, in hoogte en horizontaal. De meest verticale positie van de rugleuning (19 graden) belooft een relaxte werkhouding. De hoofsteunen worden standaard geleverd met een extra kussen.

Mercedes-Benz S-Klasse (2013 - 2020)

De instap is riant en comfortabel dankzij de grote achterportieren en de positie van de executivestoelen die nog verder naar achteren zijn geplaatst. Dit is een belangrijk punt op het gebied van comfort voor staatshoofden en vorsten voor wie het protocol vereist dat zij vóór hun tolken in moeten stappen. Deze stoelopstelling garandeert bovendien hun privacy, omdat een groot deel van hun lichaam schuil gaat achter de achterste dakstijl.

Het interieur van de Mercedes-Maybach Pullman is standaard volledig bekleed met leer. Niet alleen de dakhemel is afgewerkt met hoogwaardig leer, ook de portierstijlen en stoelconsoles zijn met leer bekleed. Zoals van een Maybach verwacht mag worden, bevinden zich in het dak drie analoge klokken die de achterpassagiers informeren over de buitentemperatuur, snelheid en tijd.

De scheidingswand tussen het voor- en achtercompartiment staat borg voor discretie. Het glazen schuifpaneel wordt elektronisch bediend en kan via een druk op een knop veranderen van transparant naar geblindeerd. In combinatie met de standaard gordijnen voor de ramen achterin is daarmee het privacyniveau naar wens te bepalen. De grootte van de standaard gemonteerde 16:9 formaat 18,5 inch (47 cm) monitor vóór de scheidingswand is elektronisch aan te passen.

Wittebrug
Mercedes-AMG bouwt laatste V12Mercedes-AMG bouwt laatste V12
4 maart 2019
Mercedes-Maybach S-Klasse facelift 2018Mercedes-Maybach S-Klasse facelift 2018
15 februari 2018
Mercedes test Intel World DriveMercedes test Intel World Drive
19 januari 2018
Mercedes en Emirates werken samenMercedes en Emirates werken samen
16 november 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum