22 juni 2021
Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes-Maybach S-Klasse

Mercedes-Maybach start verkoop S-Klasse

Autozine
22 juni 2021 | Mercedes-Maybach start de levering van de S-Klasse. De extra lange wielbasis (18 cm langer dan die van de verlengde variantvan de Mercedes-Benz S-Klasse) komt volledig ten goede aan het achtercompartiment. Met de standaard executivestoelen en het chauffeurspakket wordt het achtercompartiment een werk- of ontspanningsplek. Het interieuris afgewerkt met exclusieve details, zoals grote houten sierdelen aan de achterzijde van de voorstoelen en tussen de twee achterpassagiers. De limousine is nu te bestellen voor consumentenadviesprijzen vanaf 228.637 euro.

De Mercedes-Maybach S-Klasse is in Nederland leverbaar in twee motorvarianten: de S580 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd: 11,7-10,5 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 267-238 g/km)2 wordt aangedreven door een achtcilinderbenzinemotor (M176) met geïntegreerde startdynamo van de tweede generatie en een 48V-boordnet, terwijl de Mercedes-Maybach S680 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd: 14,4-13,7 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 326-311 g/km) wordt aangedreven door de bekende V12 (M279) die nu voor het eerst is gecombineerd met vierwielaandrijving 4MATIC.

Mercedes-Benz S-Klasse

Met de actieve rijgeluidcompensatie wordt het interieur van S-Klasse nog stiller. Net als bij een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking vermindert het systeem ongewenste laagfrequente geluiden door middel van geluidsgolven met tegenfrequentie. De actieve rijgeluidcompensatie is een functie van het Burmester(R) high-end 4D-surround sound system.

De belangrijkste opties in één oogopslag:

  • De exclusieve uitstraling van de Mercedes-Maybach S-Klasse kan op verzoek worden versterkt door een tweekleurige lak met fijne scheidingslijn. Hiervoor zijn in totaal tien kleurencombinaties uit het kleurengamma van Mercedes-Maybach beschikbaar.
  • De elektrisch bedienbare comfort-achterportieren openen en sluiten zonder krachtsinspanning, zelfs op hellingen. De integratie in het infotainment- en bedieningssysteem MBUX en de dodehoekassistent zorgen voor een hoog bedieningscomfort en extra veiligheid. In combinatie met de MBUX interieurassistent kan de sluitbeweging van de automatische comfort-achterportieren zelfs met een handgebaar worden gestart of gestopt.
  • Dankzij de achterasbesturing voelt de S-Klasse in de stad even wendbaar aan als een compacte auto.
  • De koplamptechnologie DIGITAL LIGHT maakt volledig nieuwe functies mogelijk, bijvoorbeeld de projectie van hulplijnen of waarschuwingssymbolen op het wegdek.
  • Met de adaptieve verlichting voor het achtercompartiment zijn de helderheid en kleurtemperatuur van de interieurverlichting meertraps instelbaar. De led-spots zijn verstelbaar qua positie en grootte, zodat ze als lees- of loungelampen kunnen worden gebruikt.
  • De MBUX interieurassistent kan passagiers op de achterbank detecteren. In dat geval worden de hoofdsteunen automatisch uitgeschoven. Ook de achterste rollo in het panoramaschuifdak kan met intuïtieve handgebaren worden bediend. Dit is beschikbaar in combinatie met de MBUX interieurassistent voor.
  • Met het MBUX high-end entertainment achter kunnen de achterpassagiers ook genieten van de volledige MBUX-ervaring met directe toegang tot voertuigfuncties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om films te bekijken en toegang te krijgen tot internetcontent op de twee volledig geïntegreerde 11,6 inch displays met hoge resolutie.
  • Verzilverde champagneflûtes ronden de exclusieve sfeer achterin de Mercedes-Maybach af. Een op maat gemaakt inzetstuk in het opbergvak en twee bijpassende houders in de middenconsole houden de champagneflûtes ook onderweg op hunplaats.
XLLease
Mercedes S-Klasse PHEV nu te bestellenMercedes S-Klasse PHEV nu te bestellen
27 juli 2021
Mercedes introduceert S-Klasse 2021Mercedes introduceert S-Klasse 2021
2 september 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum