17 december 2019
 

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA debuteert in Brussel

Autozine
17 december 2019 | Mercedes-Benz pakt op de Brussels Motor Show 2020 uit met een primeur: na de digitale première eerder deze maand maakt de nieuwe Mercedes-Benz GLA zijn publieksdebuut in Brussel. De GLA krijgt gezelschap van de GLB en de GLS die in Brussel hun nationale première vieren. Daarnaast wordt een breed aanbod uit het EQ-offensief van Mercedes-Benz getoond: EQ Boost bij de benzinemotoren, EQ Power bij de plug-in hybrids van de A-Klasse tot de S-Klasse, de volledig elektrische EQC, de vernieuwde smart EQ-modellen en de EQV. De Brussels Motor Show vindt plaats van 10 tot en met 19 januari 2020 in de Expo van Brussel.
KwikFit
 

De nieuwe GLA completeert als achtste model de nieuwe generatie compacte auto's van Mercedes-Benz. Tegelijkertijd is het model de instap in de SUV-familie van het merk. Tijdens de Brussels Motor Show 2020 kan het publiek zowel de GLA als de Mercedes-AMG GLA 35 van dichtbij bekijken. De compacte SUV krijgt het gezelschap van de gloednieuwe GLB en de GLS die in Brussel voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Mercedes-Benz

Ook bij de plug-in hybrids regent het premières. Onder het EQ Power-label maken de A250e, B250e, GLC 30 e, C300 de en GLE 350 de hun opwachting. Het EQ-offensief gaat nog verder. Met de nieuwe generatie Smart EQ ForTwo en ForFour onderstreept de pionier van stedelijke mobiliteit zijn expertise op het gebied van volledig elektrisch aangedreven auto's. In 2007 zag de eerste elektrische Smart het levenslicht en vanaf 1 januari 2020 is smart ook in België een 100% elektrisch automerk. De EQC werd in 2019 op de markt geïntroduceerd. Naast deze elektrische SUV wordt ook de nieuwe EQV getoond, de eerste elektrisch aangedreven premium MPV die emissievrije mobiliteit koppelt aan functionaliteit en een esthetisch design. Samen met de eVito en eSprinter biedt Mercedes-Benz Vans een productgamma van elektrisch aangedreven voertuigen die zowel voor particuliere als zakelijke klanten geschikt zijn. De Mercedes-EQ Silver Arrow rondt het EQ-portfolio op de show op sportieve wijze af. Met deze racewagen betwist de Belg Stoffel Vandoorne, naast teamgenoot Nyck de Vries, het FIA Fomula E kampioenschap. Op maandag 13 januari 2020 is Vandoorne op de stand van Mercedes-Benz aanwezig om details over de auto en het nieuwe kampioenschap te geven.

Dat Mercedes-Benz resoluut inzet op 'duurzame moderne luxe' wordt niet alleen onderstreept door de ontwikkeling van de huidige generatie zuinige benzine- en dieselmotoren en de introductie van de diverse EQ-modellen. Ook bij de Performance-modellen van Mercedes-AMG speelt dit thema een belangrijke rol. De vierdeurs Mercedes-AMG 43 4MATIC+ met EQ Boost is daarvan het meest recente voorbeeld. Diverse Performance-modellen van Mercedes-AMG, waaronder de Mercedes-AMG GT Roadster, AMG A45S, AMG GLB 35 en GLE 53 AMG, maken de AMG line-up compleet.

Mercedes toont VISION AVTRMercedes toont VISION AVTR
8 januari 2020
Mercedes meest innovatief volgens CAMMercedes meest innovatief volgens CAM
23 december 2019
Mercedes GLA debuteert in BrusselMercedes GLA debuteert in Brussel
17 december 2019
Mercedes test geautomatiseerde taxiMercedes test geautomatiseerde taxi
11 december 2019
 

Info