3 februari 2022
Mercedes-AMG GT 4-door
Nieuws

Mercedes-Benz GT 4-deurs

Mercedes-AMG GT 63 S E nu te bestellen

3 februari 2022 - De nieuwe Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE is met zijn systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en een maximaal systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het merk uit Affalterbach. De vierdeurs coupé is de eerste performance-hybrid en tegelijkertijd het krachtigste seriemodel van AMG tot nu toe. Hij is er ook als speciale Edition met green hell magno lak en unieke in- en exterieurdetails. De E PERFORMANCE is vanaf nu te bestellen en heeft een consumentenadviesprijs vanaf 231.9182 euro. De Europese introductie vindt plaats vanaf medio april 2022.
IkWilVanMijnAutoAf

Mercedes-AMG bewandelt zijn eigen technische weg om zijn merktypische DNA klaar te stomen voor een geëlektrificeerde toekomst. Hiervoor gebruikt het in Affalterbach gevestigde bedrijf bij zijn E PERFORMANCE HYBRID-strategie onder meer technologieën uit de Formule 1.

Mercedes-Benz GT 4-deurs

Het concept omvat een onafhankelijke aandrijvings-lay-out met een elektromotor en accu op de achteras. Bij de AMG GT 63 S E PERFORMANCE bestaat het systeem uit een 4,0 liter V8-biturbomotor met een permanent bekrachtigde synchrone elektromotor, een door AMG ontwikkelde high-performance accu en de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. Het systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en het maximale systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm maken een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 2,9 seconden mogelijk. Deze nieuwe Mercedes-AMG bereikt 200 km/h in minder dan 10 seconden en heeft een topsnelheid van 316 km/h.

Het nieuwe topmodel van de modelserie heeft een uitgebreide standaarduitrusting, die onder meer bestaat uit:

  • Het AMG RIDE CONTROL+-onderstel past met traploos instelbare overdrukventielen de demping van elk wiel in slechts enkele milliseconden aan de situatie aan. Via het AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma kan de basisafstelling worden geselecteerd, variërend van 'Sport+' voor bijzonder dynamisch rijden tot 'Comfort' voor soepel cruisen. De afstemming van de rijprogramma's kan bovendien met een druk op de knop in drie verschillende standen worden gezet.
  • De geïntegreerde rijdynamiekregeling AMG DYNAMICS, beïnvloedt onder meer de regelstrategie van het ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma), de vierwielaandrijving en het elektronisch gestuurde sperdifferentieel op de achteras. Dit verhoogt de wendbaarheid zonder in te boeten aan stabiliteit.
  • Het high-performance keramische composietremsysteem is licht, heeft een lange levensduur en een extreem hoge stabiliteit.
Wittebrug
XLLease